Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Kradljivci pronađeni s kravama

08.06.2016. 22:00
Kradljivci pronađeni s kravama


Policijski službenici Policijske postaje Gračac razriješili su  misterij nedavnog nestanka stoke s polja u mjestu ratsičevo kod  Gračaca. Vlasnik koji je tamo držao oko 100 goveda primijetio je nstanak 11 krava i bikova sredinom svibnja. Budući da krave ponekad znaju  odlutati u potrazi za boljom ispašom, ali se na kraju vrate svome “jatu”,  44-godišnji J. K. nije posumnjao da se radi o krađi. No, kad je prošlo  desetak dana, a krave se nisu pojavile, slučaj je prijavio policiji.
Policajci su nakon samo nekoliko dana stigli do sumnjivaca, 47-godišnjaka Š.O. i 25-godišnjaka S.O. Dio otuđenih životinja je pronađen i  vraćen vlasniku, a 47-godišnjak i 25-godišnjak su, uz kaznenu prijavu  za krađu, privedeni državnom odvjetniku u Gospiću. Vlasniku je  pričinjena šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna.
Zadarska policija izvijestila je i kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je u svibnju, u  Briševu, otuđio obrađeni kamen u vlasništvu 69-godišnjaka, vrijedan  nekoliko tisuća kuna.