Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Protivnici u Eurokupu Roanne, Maroussi i najvjerojatnije Bilbao

Autor: Z L

08.07.2008. 22:00
Protivnici u Eurokupu Roanne, Maroussi i najvjerojatnije Bilbao

Foto: Zvonko KUCELIN



Kad je u skupini tako da su tri utakmice doma, tri vani, onda je posebno važno, zapravo imperativno doma sve dobiti. Neće biti nemoguće da u plasmanu odlučuje i koš-razlika – kazao je trener Zadra Aco Petrović
U svojoj će skupini A Zadrani za suparnika imati Roanne iz Francuske, Maroussi iz Grčke te pobjednika kvalifikacijskih utakmica Bilbao/Cholet – Riga. Dakle, prvo će dalje ići Cholet ili Riga, potom u drugom kvalifikacijskom kolu Bilbao (Marko Banić!) će imati prigodu upasti u skupinu. Slobodno je reći da je skupina i primamljiva i zanimljiva. Zadar može dobro naplatiti i televizijske prijenose jer u pravilu i Grci i Francuzi prenose svoje momčadi, a uđe li Bilbao da se i ne govori. Putovanja nisu predaleka, u prvom su krugu izbjegnuti Rusija, Izrael, Ukrajina, Litva, Letonija, Turska…
U drugi krug ovog natjecanja ići će dvije momčadi s pozicija jedan i dva. Zato je posve razumljivo što kaže Aco Petrović, trener Zadra.
– Kad je u skupini tako da su tri utakmice doma, tri vani, onda je posebno važno, zapravo imperativno, doma sve dobiti. Neće biti nemoguće da u plasmanu odlučuje i koš-razlika.
Trener Zadra suzdržao se od bilo kakvih predviđanja.
Samo zato što će tek za nekih mjesec dana biti poznati potpuni sastavi svih momčadi. Pa, mi danas ne znamo ni svoj potpuni sastav i zato bi se razgovor o izgledima sveo na špekulacije. No, ono što je svakom jasno kad vidi sastav skupine jest da će Zadar za suparnike imati momčadi iz etabliranih košarkaških država.
Bit će dovoljno vremena za priču o tomu kako će suparnici složiti svoje momčadi, kako će Zadar složiti svoju. Jučer popodne postojale su naznake da će Malik Dixon ipak potpisati ugovor, a pojavila se i informacija da će to učiniti poslije izravnog razgovora s Acom Petrovićem. Nikakvih novosti oko Todora Gečevskoga jučer nije bilo, on ne javlja ništa nova iz Makedonije, a u klubu nisu imali novih informacija oko svega.


Skupine Eurokupa 2008./9.
A: Zadar, Roanne, Maroussi, Bilbao/Cholet – ASK Riga
B: Dinamo Moskva, Lukoil, Barons, Hapoel Jeruzalem/Uniks – Slupsk
C: Bešiktaš, Khimki, Orlandina, Le Havre/Oostende – Triumph
D: Aris, Turk Telekom, Bnei Hasharon, Kijev/Telekom Basket – Panellinios
E: Lietuvos, Azovmaš, Asvel, Gran Canaria/Benetton Treviso – Benetton Fribourg
F: Brose Basket, Turow, Charleroi, C. zvezda/Tartu – Swansea
G: Pamesa, Artland, Fortitudo, Ural/FMP – Amsterdam
H: Girona, Hemofarm, Nymburk, Budućnost/Galatasaray – Siauliai.
* Napomena: Po skupinama će se igrati od 25. studenoga 2008. do 13. siječnja 2009. U drugi krug, tzv. posljednjih 16 ući će pobjednici skupina i drugoplasirani, a oblikovat će se nove četiri skupine sa po četiri momčadi. Taj će se krug igrati od 27. siječnja do 10. ožujka 2009. Prvoplasirani i drugoplasirani idu na Final Eight od 9. do 12. travnja 2009. O gradu domaćinu odlučivat će se naknadno, neslužbeno se ponudio – Zadar.