Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Prvooptuženi Josip Grdović pušten na slobodu

Autor: Minja Gugić

08.07.2008. 22:00
Prvooptuženi Josip Grdović pušten na slobodu


Zbog nedolaska Gorana Bakića kao drugooptuženog, jučer je na Županijskom sudu u Zadru odgođena rasprava zbog posjedovanja 50-ak tableta ecstazyja i 8,9 grama speeda radi preprodaje, a Josip Grdović kao prvooptuženi u ovom slučaju, jučer je nakon više od godine i sedam mjeseci provedenih u pritvoru, pušten na slobodu.
Naime, riječ je o ponavljanju sudskog postupka jer je Vrhovni sud ukinuo presudu Županijskog suda u Zadru zbog proceduralne greške, a tom je presudom Grdović bio nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora jer je dio droge prodao Bakiću.
Sudsko vijeće kojim je predsjedao Boris Babić, prihvatilo je prijedlog Grdovićevog branitelja, Andreja Korljana koji je istaknuo kako se njegov klijent nalazi u pritvoru već predugo, a u međuvremenu se izliječio od ovisnosti i nema opasnosti od ponavljanja kaznenog djela koje mu se optužnicom stavlja na teret.
Tužitelj, Slobodan Denona njegovom se prijedlogu usprotivio smatrajući kako je Grdović optužen za kazneno djelo za koje je Zakonom predviđena kazna od najmanje tri do 12 godina zatvora.
Suđenje će se nastaviti kada se na sudu pojavi Goran Bakić koji je, prema saznanjima tužiteljstva, na otoku Rabu gdje radi kao sezonski radnik.