Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

DVD-u Olib donirana vrijedna oprema

Autor: Z L

08.07.2010. 22:00
DVD-u Olib donirana vrijedna oprema


Nakon što su vozilom i opremom zadarski vatrogasci prije dva dana darivali novoosnovano Dobrovoljno vatrogasno društvo u Galovcu, jučer su opremu potrebnu za rad Društva donirali i DVD-u na otoku Olibu, osnovanom prije tri mjeseca.
Vrijednu i za vatroobranu tog zadarskog otoka nužno potrebnu opremu kao što su naprtnjače i vatrogasna crijeva predsjedniku tamošnjeg DVD-a, Borisu Ivonu te njegovom zapovjedniku Ediju Stipičeviću, uručili su predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Zadra, Željko Šoša i Boris Jović te član Upravnog odbora VZ Grada Zadra, Darko Kovačević.
– U odnosu na protekle godine, Olib danas ima DVD s osposobljenim ljudima, a od danas raspolaže i s opremom potrebnom za početno gašenje požara, što će zasigurno poboljšati sigurnost kako ljudi, tako i njihove imovine – kazao je Boris Jović.
Šoša je istaknuo kako se nada da će DVD Olib uskoro dobiti vlastite prostorije u kojima će opremu moći čuvati te isto tako da će imati dobru suradnju s Mjesnim odborom, a sve na dobrobit mještana i njihovih gostiju.
DVD Olib ove godine ima uposlena tri sezonska vatrogasca i jednog promatrača, kojima su ovom prilikom uručene i diplome o položenom ispitu za dobrovoljnog vatrogasca.