Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Među dobitnicima i troje Zadrana

Autor: Ante Rogić

08.07.2010. 22:00
Među dobitnicima i troje Zadrana


U zagrebačkom hotelu Westin održana je svečanost proglašenja dobitnika najveće neobvezujuće stipendije u državi, Top stipendije za top studente.
Predsjednica Vlade RH Jadrnaka Kosor iskazala je uvjerenja kako se među ovogodišnjim dobitnicima Top stipendije nalaze i budući uspješni gospodarstvenici i mnogi koji će na različite načine voditi Hrvatsku.
– Znanje koje imate i nosite kao i ono koje ćete tek steći, neprocjenjivo je blago. Mislim da je ovo najbolje moguće ulaganje, kazala je Kosor, te dodala da će akcija „Top stipendija za top studente” i u budućnosti imati potporu Vlade.
Bivši hrvatski predsjednik, g. Stjepan Mesić, izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je javnost prepoznala da samo znanjem možemo postati dostojna zemlja.
– Ne možemo zagovarati zemlju znanja, a da u znanje ne ulažemo, kazao je Mesić.
Akciju je prije devet godina utemeljio tjednik Nacional, a podržavaju je najuspješnije hrvatske tvrtke: INA, Vipnet, Erste Card Club, Janaf i HPB. Partnerstvu Top stipendije pridružile su se i zadarske tvrtke Turisthotel i Tankerska plovidba koje su osigurale dvije dodatne stipendije za Sveučilište u Zadru. Ukupan Stipendijski fond iznosi 1 200 000 kuna, a raspoređen je za 30 najboljih i najsvestranijih studenata različitih sveučilišnih i stručnih studija u RH.
Dobitnici Top stipendije sa Sveučilišta u Zadru su Vedran Lešić, student psihologije, Lana Pečnik, studentica povijesti umjetnosti i Franciska Jurišić, studentica informacijskih znanosti i knjižničarstva.
Svečanošću u hotelu Westin završila je deveta po redu akcija nagrađivanja studenata koji ostvaruju vrhunske rezultate kako u fakultetskim, tako i u izvannastavnim aktivnostima. U sklopu ove akcije dosad je nagrađeno 247 studenata te je uloženo 9,2 milijuna kuna.