Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadru 10 zlatnih medalja, Arno dominirao kod juniora

Autor: Šime Ćurko

08.07.2010. 22:00
Zadru 10 zlatnih medalja, Arno dominirao kod juniora

Foto: Filip BRALA



Šime Perić (Zadar) imao je nakon natjecanja primjedbe na suđenje, a Arno Longin (Arno) smatra da vodstvo Saveza treba podnijeti kolektivnu ostavku
Na zimskom plivalištu Mladost na ŠRC Šalata u Zagrebu održano je Ljetno kadetsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske kojem je domaćin bio KSV Dive. Sa svojim adutima na PH otputovali su i članovi dvaju zadarskih klubova, Zadar i Arno. Rezultat njihova nastupa su ukupno 24 osvojene medalje. Više (13) ima ih je Arno, no Zadar je od 11 medalja osvojio čak deset zlatnih, sedam više od Arna. Nastupom svojih skakača u oba kluba su zadovoljni, a malo iznenađenje, odnosno (tek) brončanu medalje Marcele Marić (Zadar) na dasci 1 metra Šime Perić, koji je mijenjao trenera Marka Sutlovića (zdravstveni problemi), ovako je komentirao:
– Marcela Marić je trebala osvojiti prvo mjesto i na dasci 1 metar, a to nije ostvarila zbog niza sudačkih previda koji su je zakinuli za najmanje jedan bod u svakom skoku. Zbog toga smo uložili žalbu na suđenje, a epilog je bio da su posljednjeg dana natjecanja suci promijenjeni. Nikad nisam govorio o suđenju, ali ovo što su napravili Marceli je bilo stvarno previše.
Perić ističe potpunu dominaciju Mara Marića i Hane Kovačević, koji su u kategorijama mlađih kadeta osvojili sve što su mogli. Marcela Marić bronci na 1 m, dodala je tri zlata u preostalim disciplinama, s tim da je u sinkro skokovima zlato uzela s Margitom Županić iz Trešnjevke.
Primjedbe na događanja u Zagrebu imao je i Arno Longin, trener Arna. Longin smatra da je PH pokazalo “niz slabosti Hrvatskog saveza za skokove u vodu”.
– Mislim da bi najbolje bilo da vodstvo Saveza nakon svega podnese kolektivnu ostavku. Savez trenutačno vode samo dva kluba od ukupno devet klubova koji su članovi Saveza – kaže Longin. Na pitanje odakle takav stav prvi čovjek Arna kaže:
– Prvenstvo je potvrdilo loše stanje u Savezu. Došli smo do toga da treneri nisu upoznati koji se skokovi smiju, a koji ne smiju izvoditi na natjecanju. Tako nam se dogodilo da je Dori Smolić poništen jedan skok na dasci 1 metra zbog čega je na kraju završila na četvrtom mjestu. Nakon svega nisam siguran što uopće mogu s djecom vježbati na treninzima jer ovako dođemo na natjecanje i onda čekamo koji će nam skok poništiti, a koji neće – kazao je Longin čiji su skakači Roko Čirjak i Josip Karuc dominirali u kategoriji juniora u kojoj je uz njih skakao još samo Toni Pejaković (Dupin), koji je pored dvojice Zadrana mogao samo do tri bronce. Čirjak i Karuc skakali su i sinkro na 3 m gdje su osvojili drugo mjesto, iza Tomičaka i Baslera (Feniks).
Od 16. do 18. srpnja na rasporedu je Seniorsko PH na kojem će za Zadar nastupati Šime Perić, koji brani titulu prvaka u svim disciplinama, zatim Marcela Marić, a moguće i Maro Marić. Arno će jakog aduta imati u Nikolini Tokić, koja je ovih danas došla iz Kanade, a uz nju nastupit će Roko Čirjak, Josip Karuc, Marta Basioli te vjerojatno i Dora Smolić.
 


Mlađi kadeti


Daska 1 m: 1. Maro Marić (Zadar), 2. Goti Maričić (Arno), 5. Dino Rogić (Zadar), 6. Roko Sipina (Arno), 7. Franko Žunić (Zadar), 8. Mislav Mišković (Zadar).
Daska 3 m: 1. Maro Marić (Zadar), 2. Goti Maričić (Arno).
Toranj: 1. Maro Marić (Zadar).
Sinkro 3 m: 1. J. Melša/M. Marić (Trešnjevka/Zadar), 2. G. Maričić/H. Brezovac (Arno/Trešnjevka).
Mlađe kadetkinje
Daska 1 m: 1. Hana Kovačević (Zadar), 3. Hana Krističević (Arno), 8. Nika Cerovečki (Zadar), 10. Sara Jurlina (Zadar).
Daska 3 m: 1. Hana Kovačević (Zadar), 3. Hana Krstičević (Arno).
Toranj: 1. Hana Kovačević (Zadar), 5. Hana Krstičević (Arno).
Mlađi juniori
Sinkro 3 m: 2. R. Čirjak/J. Karuc (Arno).
Mlađe juniorke
Daska 1 m: 3. Marcela Marić (Zadar), 4. Dora Smolić (Arno), 6. Marta Basioli (Arno)
Daska 3 m: 1. Marcela Marić (Zadar), 3. Dora Smolić (Arno).
Toranj: 1. Marcela Marić (Zadar).
Sinkro 3 m: 1. M. Marić/M. Županić (Zadar/Trešnjevka), 4. M. Basioli/D. Smolić (Arno).
Juniori
Daska 1 m: 1. Roko Čirjak (Arno), 2. Josip Karuc (Arno).
Daska 3 m: 1. Roko Čirjak (Arno), 2. Josip Karuc (Arno).
Toranj: 1. Josip Karuc (Arno), 2. Roko Čirjak (Arno).




 


Marcela Marić na EP-u


Danas u Helsinkiju započinje Europsko prvenstvo za juniore na kojem nastupa i Marcela Marić, članica Zadra. Marić će u Finskoj skakati sve discipline, a u sinkro skokovima bit će u paru s Margitom Županić (Trešnjevka).
– Po kvaliteti je Marcela među pet najboljih u Europi u svim disciplinama. No, ovo je njeno prvo Europsko prvenstvo o čemu također treba voditi računa – naglasio je Šime Perić, koji će s Marcelom krajem srpnja nastupiti i na Europskom prvenstvu u seniorskoj kategoriji.