Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Uigrali smo nekoliko formacija

08.07.2011. 22:00
Uigrali smo nekoliko formacija


Nekad će trebati pojačati sredini i u tom slučaju igra s jednom napadačem ne mora biti loša opcija. Kada je riječ o obrani mislim da možemo solidno odigrati s korektorom ili bez njega – kaže Zebić


Dva tjedna prije početka sezone Dalibor Zebić, trener  Zadra, nema mnogo dvojbi u  momčadi. Nakon deset dana boravka u Moravskim Toplicama Zebić je sredio dojmove i smatra da  momčad sprema dočekuje 1. kolu i  utakmicu s Lučkom u Kranjčevićevoj ulici 23. srpnja.
– Najvažnije je da smo u Sloveniji  odradili sve treninge i četiri dogovorene utakmice. Poslužilo nas  je i vrijeme, većih problema s  ozljedama nismo imali tako da je  sve skupo stvorilo pozitivnu atmosferu – kaže Zebić koji nije želio  govoriti o pojedinačnom učinku  igrača.
– Ne volim javno igrače previše ni  hvaliti ni kritizirati. Ono što smo  odigrali bilo mi je dovoljno za  upoznavanje s mogućnostima svakog igrača. Za one iskusnije dosta  smo toga već znali, a nove spoznaje  o razvoju mladih igrača će nam  svakako dobro doći.
Bit će odlazaka
Hoće li biti promjena u momčadi  u kojoj su sada 22 igrača?
– Očekujem da neće svi igrači  koji su se vratili iz Slovenije od  sljedećeg tjedan biti u momčadi.  No, velikih promjena neće biti,  posebno kada se zna da nam je  izbor prilično sužen jer 20 igrača je  minimum za prvoligašku momčad.
Dan prije povratka kući Zadrani  su prekjučer u austrijskom Bad  Waltersdorfu protiv ruskog Anžija  odigrali 0:0. Bila je to najbolja od  četiri utakmice na pripremama u  Sloveniji.
– Nakon Anžija smo zadovoljni  nego što smo to bili u prethodnim  utakmicama. Međutim, tom rezultatu ne treba davati veliki značaj.  Ono što smo mogli naučiti jest to  da kada smo motivirani i kada  igramo onako kako možemo nijednom protivniku neće biti lako s  nama. Isto tako, ležeran pristup  protiv Pečuha, pa i Arsenala iz Kijeva nije  nam trebao. Ipak, zna se da prijateljske utakmice nisu uvijek stvarni pokazatelj naše forme tako da ne  treba žuriti sa zaključcima o tome  kako će momčad izgledati kada  počne sezone.
Jedan napadač
Može se pretpostaviti da je  Anžiju u prvom poluvremenu Zebić suprotstavio, uvjetno rečeno,  prvu momčad. U njoj su uz vratara  Ježinu u obrani Con kao korektor,  stoperi Puljić i Bilen, na desnom  boku Maruna, lijevo Vasilj, u sredini Surać, Jerbić, Banović, Ćurjurić, a u napadu Gerc. Zanimljivo  je da su Mršić i Santini dvoboj  protiv Rusa počali na klupi
– Nismo još u toj fazi da možemo  reći da imamo sastav za Lučko.  Planiramo sljedeći tjedan odigrati  još dvije utakmice. Tek nakon njih  moći ćemo govoriti o tko je najbliži  prvoj jedanaestorici u utakmici  protiv Lučkog.
Ako se i ne znaju imena, formacija se zna. Uz 4-4-2, Zadar i je  i dalje vjeran 3-5-2 varijanti, a ni  igra s jednim napadačem u varijanti 3-4-2-1 nije odbačena.
– U sezoni će biti različitih utakmica. Nekad će trebati pojačati  sredini i u tom slučaju igra s  jednom napadačem ne mora biti  loša opcija. Kada je riječ o obrani  mislim da možemo solidno odigrati  s korektorom ili bez njega.
 


Keller otišao




Strancima na Stanovima posljednjih  godina nije lako. Ako i netko sa stranom  putovnicom navrati u Ulicu Hrvoja Ćustića tamo se malo zadržava. Ništa bolje  nije prošao ni Abraham Keller, Švicarac,  na kojeg Zadra sljedeće sezone ne  računa. Keller je došao na probu kao  potencijalno pojačanje na lijevoj strani,  ali očito u Sloveniji nije ostavio osobit  dojam na Dalibora Zebića.


Sljedeći tjedan dvije utakmice


Zadrani su nakon povratka iz Slovenije dobili slobodno do ponedjeljka kada nastavljaju  pripreme. Zebić sljedeći tjedan očekuje još dvije trening utakmice, u srijedu i subotu. S  kim i gdje Zebić još ne zna budući da su županijski klubovi još na odmoru.
– Nadam se da ćemo do subote dogovoriti provjeru s jednim drugoligašem – kaže  Zebić.