Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dopredsjednici ŽO HDZ-a: Zrilić, Kutija, Kolega i Jerolimov

08.07.2012. 22:00
Dopredsjednici ŽO HDZ-a: Zrilić, Kutija,  Kolega i Jerolimov


Na četvrtoj po redu sjednici Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije održanoj danas poslijepodne izabrani su prvi suradnici čelnog čovjeka zadarskog HDZ-a Božidara Kalmete, potpredsjednika stranke i saborskog zastupnika


Na četvrtoj po redu sjednici Županijskog  odbora HDZ-a Zadarske županije održanoj danas poslijepodne izabrani su prvi suradnici čelnog čovjeka  zadarskog HDZ-a Božidara Kalmete, potpredsjednika  stranke i saborskog zastupnika.
U prostorijama HDZ-a u Medulićevoj ulici, 33 nazočna člana Županijskog odbora na gotovo dvosatnoj  sjednici izabrali su četiri dopredsjednika: Stipu Zrilića,  Branka Kutiju, Živka Kolegu i Antu  Jerolimova.
Tajnica je Nevenka Marinović, bivša saborska zastupnica, dok je novi-stari rizničar Željko Baradić,  načelnik Stankovaca.
Izabrano je i pet članova Predsjedništva ŽO HDZ-a:  Željko Lončar, Ivan Šimunić, Tonči Šangulin, Božidar  Longin i Tadija Šišić.
– Sve je proteklo u najboljem redu, u izuzetno demokratskom ozračju kako bi HDZ dodatno ojačao za  sve izazove koji su pred nama; za lokalne izbore koji  dolaze i izbore za Europski parlament, rekao je za  Zadarski list Božidar Kalmeta, odmah po završetku  sjednice.
Dodao je da će na prvoj sljedećoj sjednici u Županijski  odbor kooptirati još nekoliko članova.
– Uvjeren sam da će i ova konstituirajuća sjednica  pridonijeti jačanju demokratskog profila HDZ-a, a u  javnosti osnažiti ugled i poziciju stranke te biti zalog za  buduće izborne izazove, naglasio je Kalmeta.
Konstituirajuća sjednica održana je čak dva i pol mjeseca od izborne skupštine Županijskog odbora HDZ-a  Zadarske županije. Na njoj je za predsjednika reizabran Božidar Kalmeta koji je osvojio 179 glasova, a  njegov protukandidat Reno Sinovčić 100.
Inače, izbor prvih Kalmetinih suradnika protekao je  relativno brzo, kako doznajemo, a mnogo više potrajale  su rasprave oko izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Zadarske županije u Biljanima Donjim i luke  Gaženica te o problemu vodoopskrbe, plinofikaciji i  drugim vrućim temama.
Velimir BRKIĆ