Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Čirjak: Opet ću skočiti u Fošu

08.07.2016. 22:00
Čirjak: Opet ću skočiti u Fošu


Mnogi su u Zadru skočili s popularne desetke na bazenu na Kolovarima, na ovaj ili onaj način. Nekima to vjerojatno i dan danas djeluje previše, pa se neće odlučiti na takav skok. Međutim, kad se visina poveća za dodatnih pet, šest metara, a ako se k tome još promijeni i lokacija, onda stvari izgledaju bitno drugačije.
Roko Čirjak, 21-godišnji zadarski skakač u vodu, odlučio se preksinoć na nesvakidašnji čin. S Kopnenih vrata u Foši, s visine od šesnaest metara, skočio je u more koje je na tom mjestu duboko otprilike metar i pol. Foto video materijal skoka se jučer munjevitom brzinom proširio društvenim mrežama.
– Iskreno, nisam očekivao da će to tako odjeknuti. Volim adrenalin i to je jedini razlog zašto sam se odlučio za skok. Namjeravao sam to još ranije napraviti, a na kraju je sve ispalo spontano. Išao sam kući iz grada i odlučio sam skočiti. Zvao sam Boru Poštara da to snimi i to je cijela priča, kazao nam je jučer Roko.
Komentari su preplavili internet, netko čestita na skoku, no  ljudi ipak većinom smatraju kako je ovaj skok opasan te bi netko mogao stradati, ako pokuša napraviti to isto. Roko smatra kako nije moguće da skačući s Kopnenih vrata netko padne bilo gdje drugdje, osim u more.
– Nema šanse da netko padne negdje u stranu, a ne u more. Je li opasno? Tko hoće neka proba pa će vidjeti. Mene je možda i bilo strah, ali nije bilo natrag. Drago mi je da sam skočio i mogu samo najaviti kako ću isto ponoviti uskoro, poručio je Roko Čirjak.