Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ljubo je otišao u legendu gdje mu je i mjesto (GALERIJA)

08.07.2016. 22:00
Ljubo je otišao u legendu gdje mu je i mjesto (GALERIJA)


Ljubo nam je bio sve – samo tom jednom rečenicom opisali su svoje osjećaje Ljubini prijatelji, ekipa iz Kampa kaštela koja je došla na zadarsko Gradsko groblje ispratiti jednog od posljednjih zadarskih, gradskih orđinala – dobru dušu ovoga grada, Ljubomira Ljubu Vujasinovića koji je iznenadio preminuo prije tri dana u 52. godini života.
Sprovod je bio dostojanstven, ali skroman jer Ljubu su unatoč nesnosnoj vrućini i žegi došli ispratiti njegovi pravi prijatelji i oni koji su ga doista voljeli.
Jedan od njih bio je Tomislav Rogić Tumba koji je vidno potresen rekao kako će mu Ljubo neizmjerno nedostajati.
Ljubu je volio i kolega novinar Ante Kolanović. Rekao je kako je Ljubo na neki način bio predstavnik onog “starog” Zadra u kojem su se ljudi međusobno poštivali i uvažavali bez obzira na to odakle su, što su, čiji su…
Glauku Peroviću – Ljubo je bio prijatelj i prvi susjed u Kampu Kaštelu. I on ga je doživljavao kao “dobroga duha” svoga kvarta uz kojeg su vezane mnoge “štorije” i anegdote. Perović je naglasio kako je svima u Kampu jako teško zbog njegova odlaska, ali da je Ljubo otišao u legendu gdje mu je i mjesto.
Potrebu da ga isprati i iskaže svoje poštovanje osjetio je i Ivo Bilić, ali i drugi Zadrani koji su se smatrali Ljubinim prijateljima.