Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Tkon proslavio Dan općine

08.07.2016. 22:00
Tkon proslavio Dan općine


Uređenje kopnenog dijela luke Tkon, gradnja doma za starije i nemoćne, benzinske crpke, obilaznice Tkon – Triluke, ribarske luke Triluke, obalne šetnice Tkon – Ugrinić, poduzetničkog centra i inkubatora, dovod električne energije i vode do uvale Vitane te uređenje plaža i postavljanje javne, solarne, rasvjete -planirani su projekti u razdoblju 2017. -2021. koje je na svečanoj sjednici u povodu Dana općine predstavio načelnik Goran Mušćet.
Uz mnogo prigodnih riječi i podsjećanja na sve što je napravljeno u proteklih dvanaest mjeseci, Mušćet je naglasio da je Tkon, iako jedna od najmanjih općina u Zadarskoj županiji, među prvima po projektima koji su dobili bespovratna sredstva, što omogućuje kontinuirani rast i prosperitet.
– Svaki projekt, bilo da je riječ o komunalijama ili društvenom životu, razvija se zbog ljudi, zbog nas koji ovdje živimo. U središtu našeg interesa su briga za djecu i mlade i gotovo sve je posvećeno njima. Ne mislim pritom samo na izravna ulaganja u, primjerice, vrtić ili u Centar za kulturu ili u Dom za mlade u Ugriniću. Mislim na sve što će stvoriti dobre temelje i pretpostavke da ljudi žele ovdje ostati živjeti ili da se imaju kamo vratiti ako budu htjeli, poručio je prvi čovjek Općine Tkon.
Jučerašnja svečanost bila je prilika i da Općina Tkon zahvali istaknutim pojedincima i društvima koji pridonose razvoju te male otočne općine. Tako je ove godine za izniman doprinos u pripremi i realizaciji Škrapinga nagrađen naš proslavljeni alpinist i član HGSS-a Stipe Božić, za uspješnu suradnju u gospodarstvu tvrtka Cromaris, koja na području Tkona ima najveća uzgajališta ribe i zapošljava 50-ak otočana. Ugledna zadarska arheologinja dr. Irena Radić Rossi nagrađena je za doprinos u promicanju kulturne baštine Općine Tkon, mr. Dalibor Čepo, voditelj županijske ispostave za graditeljstvo u Biogradu, za uspješnu suradnju u projektima Općine Tkon, Udruga dobrovoljnih darivatelja krvi Tkon za dugogodišnji humanitarni rad, Vedran Pribilović, vlasnik ribarskog obrta iz Tkona, koji zapošljava 20-ak domaćih ribara, te dr. Izet Aganović, endokrinolog svjetskoga glasa, koji već 30-ak godina dolazi na Pašman i sudjeluje u mnogim oblicima društvenog života Tkona.