Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U privlački kamp uloženo gotovo pola milijuna eura

08.07.2016. 22:00
U privlački kamp uloženo gotovo pola milijuna eura


Dok su vlasnici turističkih objekata s prostora općine Privlaka, susjedne općine Vir, te grada Nina, vrata svojih objekata otvorili 1. svibnja, dvojica koncesionara poznatog privlačkog autokampa “Dalmacija”, Robert i Adrijan Kapović učinili su to već tradicionalno još 1. travnja.
Od tada pa do 5. srpnja u “Dalmaciji” je turistički promet bio za desetak posto manji nego u isto vrijeme lani. Razloge tome prvenstveno treba tražiti u Europskom nogometnom prvenstvu kao i izrazito nepovoljnim vremenskim uvjetima i to čestim kišama koje ne idu na ruku kamperima.
U kampu koji gospodari s 330 zemljišnih parcela veličine od 60 i 90 metara četvornih te 30-tak mobilnih kućica, a čiji je inače izvorni vlasnik privlačka Poljoprivredna zadruga, ljetovalo je ukupno 1.400 mahom stranih gostiju. Oni su zajedno ostvarili oko 8.700 turističkih noćenja što je za desetak posto manje u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Od tog broja najviše noćenja, 60 posto, ostvarili su gosti iz Njemačke, potom iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske…
Koncesionari su, kao što je poznato, prije pet godina s vlasnikom kampa privlačkom Poljoprivrednom zadrugom sklopili desetogodišnji ugovor o korištenju uz godišnje plaćanje od 115.000 eura plus PDV, a kako sada stvari stoje, vjeruju da će se taj isti dokument nakon isteka na zadovoljstvo obiju strana produžiti. Do sada su tijekom godina u modernizaciju i hortikulturno uređenje uložili gotovo pola milijuna eura.