Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Priveden zbog snimanja djece u nudističkom kampu

Autor: Suzana Bandić

08.08.2009. 22:00
Priveden zbog snimanja djece u nudističkom kampu


Pretresom kod 50-godišnjaka pronađena je kamera i tri snimljene kasete. Sudac mu je odredio jednomjesečni pritvor zbog bojazni od ponavljanja djela
Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo iskorištavanja djece ili maloljetnih osoba za pornografiju, dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru Vladimiru Mikolčeviću u subotu ujutro priveden je 50-godišnji muškarac. Kako neslužbeno doznajemo riječ o belgijskom državljaninu, rodom iz susjedne BiH koji posjeduje i hrvatsku putovnicu, samcu koji živi i radi u Belgiji.
Muškarca pedofilskih navada još u petak uhitili su djelatnici PU ličko-senjske u autokampu “Straško” u mjestu Novalja na otoku Pagu zbog dojave da je amaterskom kamerom snimao malodobnu djecu.
Prema informacijama iz policije njega se sumnjiči da je od 5. do 7. kolovoza ove godine u nudističkom dijelu spomenutog autokampa snimao djecu i maloljetne osobe. U pretresu mu je pronađena amatreska kamera i pet kaseta, od kojih dvije prazne, dok su na tri bili snimljena djeca i maloljetne osobe.
Muškarac je iznio svoju obranu pred istražnim sucem u nazočnosti branitelja, kojeg je dobio po službenoj dužnosti, a navodno je, iako neoženjen, u svojoj obrani tvrdio da je krivo optužen te da i sam ima 16-godišnje dijete.
Nakon saslušanja, sudac Mikolčević odredio mu je jednomjesečni pritvor zbog bojazni od ponavljanja djela. Osim toga, s obzirom na to da posjeduje dvojno državljanstvo, postoji i mogućnost da prijeđe granicu i izmakne ruci pravde.