Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ledenko i Čakarun treći u B finalu

08.08.2010. 22:00
Ledenko i Čakarun treći u B finalu


Utrku malog finala za redoslijed od sedmog do dvanaestog mjesta Ledenko i Čakarun završili su na trećem mjestu odnosno ukupno devetom
Od 5. do 8. kolovoza češke Račice ugostile su na Svjetskom prvenstvu oko 700 juniorskih veslača iz 60-ak država. Među njima bili su i Mate Ledenko i Mile Čakarun (Jadran, Zadar) koji su nastupili u dvojcu bez kormilara u kojem su na kraju zauzeli treće mjesto u B finalu.
Prethodno je u eliminacijskim utrkama u četvrtak zadarski dvojac u svojoj skupini bio četvrti iza posada Grčke i Azerbajdžana te Čilea, a ispred Litve i Srbije. Kako su samo prve dvije posade prolazile izravno u polufinale to je značilo da će Zadrani prolaz u polufinale pokušati izboriti kroz utrku repasaža. U repasažu su Ledenko i Čakarun odveslali znatno kvalitetnije te su drugim mjestom u svojoj skupini prošli u polufinale. Ispred njih, za nešto manje od dužine broda, bila je posada Južne Afrike, a iza redoslijed je bio Rusija, Češka, Litva te SAD.
U polufinalnoj utrci, koja je bila dosta brza, Ledenko i Čakarun, da bi izborili finale, trebali su biti među prve tri posade. Na kraju utrke zauzeli su peto mjesto (6:53.02). Pobijedila je izvrsna posada Azerbajdžana (6:44.32) ispred Njemačke (6:45.36) i Bugarske (6:48.59).
Utrku malog finala za redoslijed od sedmog do dvanaestog mjesta Ledenko i Čakarun završili su na trećem mjestu odnosno ukupno devetom. Prva je bila Turska ispred Španjolske. Obje utrke, onu polufinala i B finala okarakterizirao je dosta mali broj zaveslaja zadarske posade (oko 32-33), što je u usporedbi s ostalim posadama bilo za dva do tri zaveslaja manje i sigurno je utjecalo na konačan rasplet ovih utrka.
– Ne možemo biti nezadovoljni konačnim plasmanom ove posade, jer je konkurencija ove godine u dvojcu bez kormilara bila iznimno jaka i svakako ih treba podržati da se ovo iskustvo sljedeće godine pretoči u neki konkretniji rezultat jer su to oni svojim zalaganjem i rezultatima svakako zaslužili – piše u komentaru nastupa Ledenka i Čakaruna na službenim internet stranicama VK Jadran.
Odmah nakon dolaska iz Račica, Mate Ledenko i Mile Čakarun i trener Danijel Bajlo putuju iz Zagreba za Singapur gdje će nastupiti na prvim Olimpijskim igrama mladih od 14. do 26. kolovoza.
 


Puljani najbolji Hrvati


Najbolji rezultat od ostalih posada hrvatske reprezentacije ostvario je četverac bez kormilara Istra iz Pule zauzevši peto mjesto, dok je četverac s kormilarom, kombinacija šibenske Krke i Istre zauzeo deveto mjesto. Jedanaesto mjesto osvojio je u skifu Boris Gardijan iz Mladosti.