Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Povukli su nas sjajni Santini i Ježina

08.08.2011. 22:00
Povukli su nas sjajni Santini i Ježina


Ovaj put nam se nisu događale veće pogreške kao u nekim prethodnim utakmicama kada bismo lako ispustili vodstvo – kaže Zebić
Zadar nikad nije pobijedio u Rijeci do posljednjeg kola prošle sezone. Zadar nikada nije pobijedio u Varaždinu do 3. kola ove sezone. Nakon Kantride igrači Dalibora Zebića riješili su još jedan kompleks, preksinoć su pobijedili Varaždin u gostima (2:1) i ostavili domaću momčad na ništici u rubrici bodovi nakon tri kola.
– Prvo poluvrijeme bilo je dosta otvoreno, a naša velika prednost bili su sjajni Ivan Santini, koji je postigao dva rijetko viđena pogotka te Antonijo Ježina, koji je bio vrlo siguran na golu. Naravno, i svi ostali dali su svoj doprinos, ali Santini i Ježina su bili prevaga u našu korist – smatra Zebić.
Bez obzira što je Zadar ponovno igrao samo s jednim napadačem (Santini) momčad sa Stanova nije se u Varaždin došla braniti.
– Najavili smo da nećemo igrati na nulu jer nam je to rijetko donosilo korist, posebno na gostovanjima. Prije našeg prvog pogotka i Varaždinci i mi imali smo nekoliko dobrih prilika. Igralo se s obje strane napadački i vjerujem da je i publika mogla uživati u igri.
Obrana izdržala
Nakon 2:0 Zadar je do poluvremena zbog crvenog kartona ostao bez Mateja Jonjića kojeg je prigovor koštao druge javne opomene. Srećom, za igrače iz Ulice Hrvoja Ćustića Jonjićeva nesmotrenost nije ugrozila veliku pobjedu.
– Ne znam što je Jonjić točno napravio, ali sudac mi je nakon utakmice rekao da ga je opsovao. Znali smo da će biti teško u drugom poluvremenu, da će Varaždin krenuti svim silama po najmanje bod i to se i dogodilo.
Zadar je teško živio drugih 45 minuta.
– Povukli smo se. To je naš problem na svakoj utakmici na gostovanjima u kojoj u jednom trenutku imamo pozitivan rezultat. Problem nam je bio igrač manje, ali još više i to što nemamo brzanca koji bi znao iznijeti loptu kada istrčavamo iz bloka. Ovako smo zid postavili na 40-ak metara od Ježine, ali kada bismo osvojili loptu nismo imali brzine s kojom bismo mogli povući kontru i riješiti utakmicu.
U općem povlačenju svojih igrača na vlastitu polovicu Zebić je vidio i neke pozitivne pomake.
– Ovaj put nam se nisu događale veće pogreške kao u nekim prethodnim utakmicama kada bismo lako ispustili i vodstvo. Nismo zaboravili poraze u Rijeci i Zaprešiću i to nakon što smo imali dva gola prednosti. U Varaždinu smo se branili disciplinirano i jedini pravi propust bio je pogodak Vugrinca.
Početak za pet
Ipak, sve je za Zadrane završilo odlično. Tri kola, sedam bodova. Učinak je to koji je malo tko očekivao.
– Momčad je pokazala veliku zrelost na sve tri utakmice. Protiv Lučkog smo osvojili bod u zadnjim minutama, protiv Hajduka smo bez većih poteškoća sačuvali 1:0, a u Varaždinu nismo pali pred protivnikom koji je imao veliki imperativ osvajanja bodova. Potvrdilo se koliko je bitno da smo zadržali većinu igrača iz prošle sezone. Svi oni pokazuju individualni napredak, a posebno se to odnosi na Luku Begonju i Juru Jerbića.
Ništa lošije od Zadra u sezonu nije krenula ni Lokomotiva, subotnji (20 sati) protivnik Zebićeve momčadi. Zagrepčani također imaju sedam bodova.
– Najgore što bi nam se sada moglo dogoditi jest euforija. Sezona je tek počela, imamo još puno utakmica i morat ćemo se dokazivati iz kola u kolo. Očekujem da će Lokomotiva u Stanove doći s ciljem da ne izgubi i sigurno da nam neće biti lako jer protiv takvih momčadi nam je najteže igrati. Međutim, domaći teren je naša velika snaga i očekujem da će to osjetiti i Lokomotiva.


Pet utakmica bez poraza


Računajući posljednja dva kola prošle sezone Zadrani su spojili pet utakmica bez poraza. Počelo je s domaćih 0:0 protiv Dinama, a nastavilo se pobjedom u Rijeci na kraju lanjske sezone (2:0). U prvom kolu Zadar je u gostima kod Lučkog završio 1:1, zatim je na Stanovima pao Hajduk (1:0), a preksinoć i Varaždin u gostima. Zadar je u Prvoj HNL do sada u tri navrata spojio šest utakmica bez poraza.




Jerbić u zadnjoj liniji


Zbog crvenog kartona iz konkurencije za nastup protiv Lokomotive otpao je Jonjić, a s obzirom da Zadar u obrani ima smo tri iskusnija igrača (uz Jonjića, Con i Bilen) Zebić za dvoboj sa Zagrepčanima nema mnogo izbora koga ubaciti u zadnju liniju. Najbliži toj poziciji je Jerbić koji bi mogao na korektora, dok bi Con i Bilen bili stoperi…