Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Spašen brodolomac kojeg je slomljeni jarbol bacio u more

08.08.2011. 22:00
Spašen brodolomac kojeg je slomljeni jarbol bacio u more


Putnici na trajektnoj liniji Zadar-Preko u ponedjeljak su oko 13.30 sati svjedočili nesvakidašnjoj akciji spašavanja na sred Zadarskog kanala. Posada Jadrolinijinog trajekta “Juraj Dalmatinac” je, naime primijetila čovjeka u moru nakon čega su zaustavili trajekt u namjeri da mu pomognu. No u tome ih je pretekao gumeni gliser koji se našao u blizini čija je posada čovjeku priskočila u pomoć te su ga izvukli iz mora. Brodolomac, inače hrvatski državljanin koji je u more pao s jedrilice duge 10-ak metara, srećom nije ozlijeđen. Osim njega, na jedrilici koja plovi pod hrvatskom zastavom, bila je još jedna osoba, koja je također prošla bez ikakvih ozljeda. Odmah nakon ove nesvakidašnje havarije u Zadarski kanal isplovila je i brodica Lučke kapetanije koja je potom preuzela brodolomca i plovilo.
Pomorska policija nije intervenirala, a u dežurstvu zadarskog OKC-a izvijestili su kako je ovoj pomorskoj nezgodi kumovalo jako jugo.
– Jedrilici koja je plovila Zadarskim kanalom jako je jugo slomilo jedro koje je potom jednog člana posade odbacilo u more – kažu u OKC-u.