Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ježina ne može protiv Slavena, upitni i Gluić i Borgelott

Autor: Šime Ćurko

08.08.2012. 22:00
Ježina ne može protiv Slavena, upitni i Gluić i Borgelott

Foto: Filip BRALA



Antonijo Ježina osjeća posljedice Oremuševog udarca, a druga dvojica vratara imaju svojih problema s ozljedama


U četvrtom nastupu ove sezone nogometaši Zadra igrat će protiv jednog od hrvatskih predstavnika u europskim natjecanjima. Nakon Osijeka i Hajduka na red dolazi Slaven Belupo kod kojeg Zadar gostuje u nedjelju (19 sati). Krug će zaokružiti Dinamo koji u 5. kolu dolazi na Stanove. Težak raspored? Kako se uzme, iako ne znamo koji bi to raspored za Zadar bio – lagan.
A put Koprivnice sigurno neće krenuti Antonijo Ježina. Zadarski vratar dobio je u prvom poluvremenu dvoboja s Hajdukom udarac u glavu koji nikako nije bio bezopasan. Nakon dvoboja s Mirkom Oremušom, Ježina je ostao ležati na travnjaku, ali je ipak nastavio utakmicu.
– Brzo je bilo poluvrijeme pa sam mjesto udarca hladio ledom. Odlučio sam izdržati do kraja utakmice – rekao je Ježina.
Nakon pregleda kod liječnika ustanovljeno je da nema potresa mozga ni hematoma, ali je Ježina završio na – mirovanju.
– Liječnička preporuka je sedam dana izbjegavanja fizičkog napora i izlaska na sunce.
Pitanje je tko će čuvati zadarsku mrežu pred naletima Koprivničana? Tome Gluića protiv Hajduka nije bilo na klupi budući da se nije stigao oporaviti nakon ozljede u dvoboju 2. kola u Rijeci. Tamo je Gluić udario nogom u vratnicu pa ga je početkom drugog poluvremena zamijenio Ježina. Sada bi Gluić trebao zamijeniti Ježinu, premda se još ne zna hoće li tako i biti budući da je Tomo tek počeo trenirati. Ne bude li mogao ni Gluić prvoligašku premijeru mogao bi imati Luka Borgelott, junior koji je u dvoboju s Hajdukom bio na klupi. No, i Borgelott zbog ozljede trenutačno nije najspremniji…