Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Starigrad i Brodarica u finalu županijske ljetne košarkaške lige

Autor: Andrija Dešpoja

08.08.2012. 22:00
Starigrad i Brodarica u finalu županijske ljetne košarkaške lige

Foto: Filip BRALA



Prvi finalisti ovogodišnjeg izdanja županijske ljetne košarkaške lige su košarkaši Starigrada. Njima je pošlo za rukom u uzvratnoj utakmici na svom terenu nadoknaditi 11 poena zaostatka iz prve utakmice u Privlaci.
Nakon prvog poluvremena nije se činilo da će se dogoditi taj sretni rasplet za Starigrađane. Sabunjar je odolijevao svim nastojanjima domaće momčadi te se nakon prvih 20 minuta otišlo na odmor s izjednačenim rezultatom 44:44.
Ipak u trećoj četvrtini Starigrađani predvođeni izrazito raspoloženim Svobodom odlaze na +9 (62:53) što je bio signal da se u posljednjih 10 minuta može prebaciti 11 minusa iz prvog ogleda. U furioznoj završnici uspjeli su Starigrađani preskočiti tu ljestvicu te doći do 18 poena prednosti s kojima su se dočepali finala u kojem će čekati ili Vidikovac ili Brodaricu.
Najbolji pojedinac utakmice definitivno je bio domaći igrač Ivan Svoboda koji je zabio 35 poena, a uz njega je bilo još troje dvoznamenkastih suigrača. Kod Sabunjara istaknuo se Palčić sa 25 poena.