Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Momčad već na okupu, čeka se Babić

Autor: Šime Ćurko

08.08.2013. 22:00
Momčad već na okupu, čeka se Babić

Foto: Marin GOSPIĆ



Novi igrači su povratnici Mate Marača i Ivan Barešić te Ante Golem, dosadašnji član drugoligaša Trilja


Rukometaši Zadra počeli su pripreme za novu sezonu u kojoj će nakon dvije godine ponovno igrati u Prvoj ligi, odnosno drugom ligaškom rangu. Frani Kardumu, treneru, na prvoj prozivci odazvali su se gotovo svi igrači na koje računa u sljedećoj sezoni. Velika je to novost u odnosu na neke ranije sezone kada je u ovoj fazi priprema treniralo svega nekoliko igrača. Došao je i Mate Marača (1989.), vratar, koji se vratio iz Zagreba, no njegov konačan povratak u matični klub još nije dogovoren. Novi igrač je i Ivan Barešić (1990.) koji se vratio sa studija u Rijeci. Barešić je igrao u mlađim kategorijama Zadra i Kardum se nada da će, uz prave pripreme, biti pojačanje u vanjskoj liniji. Ante Golem, igrač koji je došao iz drugoligaša Trilja, a igra na poziciji desnog krila, Zadranima će se pridružiti nakon 20. kolovoza.
– Nadamo se dogovoru s Marinom Babićem koji je imao važnu ulogu prošlo proljeće kada smo nadoknadili zaostatak za Kamičkom i osvojili prvo mjesto u Drugoj ligi – kaže Kardum koji nije želio nagađati o ambicijama u Prvoj ligi.
Osim s prvom momčadi Zadar će, baš kao i Biograd, sljedeće igrati s drugom momčadi u Trećoj ligi – jug. U Trećoj ligi priliku će uglavnom imati kadeti (1996.) koji nastavljaju igrati Prvu ligu. Ligaška natjecanja u skupini jug imat će i mlađi kadeti (1998.) i dječaci (2000.) dok bi se za 2002. godište konačno trebala osnovati županijska liga.