Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Sukošanski “slavuji” opet oduševili

Autor: Velimir Brkić

08.08.2013. 22:00
Sukošanski “slavuji” opet oduševili

Foto: Velimir BRKIĆ



Cilj nam je da djeca pjevaju pravilno, dobro se usmjeravaju i pritom se sama vesele i zabavljaju, naglasila je Mirjana Veleslavić Nadinić, inicijatorica i glavna organizatorica ove sukošanske kultne dječje manifestacije


Jubilarni, petnaesti po redu Dječji festival poznatih melodija Sukošan 2013. na pozornici Sportskog centra u srijedu navečer je okupio točno 20 mladih izvođača iz Vrsi, Galovca, Maslenice, Dikla, Kožina i Zadra, a ponajviše iz Sukošana i Debeljaka.
Pod pokroviteljstvom Turističke zajednice i Općine Sukošan mladi izvođači su pred više od tisuću gledatelja pjevali uživo uz pratnju orkestra. Za razliku od sličnih festivala mladi izvođači na jednom od najdugovječnijih dječjih festivala u Dalmaciji i šire pjevaju uživo, uz glazbenu pratnju Glazbene škole Korona.
– Jasno je da su ova djeca, vjerojatno, buduće glazbene zvijezde. A iako je ova atmosfera na prepunom Sportskom centru za većinu njih prvi takav događaj u životu, siguran sam da će im, zahvaljujući njihovom talentu i ljubavi prema glazbi, okruženja poput današnjeg postati svakodnevica, kazao je Darko Vlašić, voditelj putujuće glazbene poduke Korona.
Mladi pjevači su mu zahvalili besprijekorno izvedenim pjesmama u živo, atraktivnom koreografijom i upečatljivim scenskim nastupom.
– Cilj nam je da djeca pjevaju pravilno, dobro se usmjeravaju i pritom se sama vesele i zabavljaju, naglasila je Mirjana Veleslavić Nadinić, inicijatorica i glavna organizatorica ove sukošanske kultne dječje manifestacije.
Samu festivalsku večer obogatio je nastup “čuda od djeteta”, mlade balerine Glorije Duspara iz Maslnice koja je zadivljujućom lakoćom i bez imalo treme izvela baletnu točku. Plesni par, Lora Lonić iz Bibinja i Bruno Gale iz Varaždina, dodatno su zagrijali raspoloženu publiku svojim vatrenim plesom, pljesak je dugo trajao.