17 °C
Online izdanje
Nedjelja, 25.lipnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Županija » Općine » Sukošan
RSS feed
Današnji broj
Sukošan
Povratak
Sukošanski "slavuji" opet oduševili
Piše: Velimir Brkić
Cilj nam je da djeca pjevaju pravilno, dobro se usmjeravaju i pritom se sama vesele i zabavljaju, naglasila je Mirjana Veleslavić Nadinić, inicijatorica i glavna organizatorica ove sukošanske kultne dječje manifestacije
Foto: Velimir BRKIĆ
Mladi izvođači pjevali su uživo uz pratnju orkestra

Jubilarni, petnaesti po redu Dječji festival poznatih melodija Sukošan 2013. na pozornici Sportskog centra u srijedu navečer je okupio točno 20 mladih izvođača iz Vrsi, Galovca, Maslenice, Dikla, Kožina i Zadra, a ponajviše iz Sukošana i Debeljaka.

Pod pokroviteljstvom Turističke zajednice i Općine Sukošan mladi izvođači su pred više od tisuću gledatelja pjevali uživo uz pratnju orkestra. Za razliku od sličnih festivala mladi izvođači na jednom od najdugovječnijih dječjih festivala u Dalmaciji i šire pjevaju uživo, uz glazbenu pratnju Glazbene škole Korona.

- Jasno je da su ova djeca, vjerojatno, buduće glazbene zvijezde. A iako je ova atmosfera na prepunom Sportskom centru za većinu njih prvi takav događaj u životu, siguran sam da će im, zahvaljujući njihovom talentu i ljubavi prema glazbi, okruženja poput današnjeg postati svakodnevica, kazao je Darko Vlašić, voditelj putujuće glazbene poduke Korona.

Mladi pjevači su mu zahvalili besprijekorno izvedenim pjesmama u živo, atraktivnom koreografijom i upečatljivim scenskim nastupom.

- Cilj nam je da djeca pjevaju pravilno, dobro se usmjeravaju i pritom se sama vesele i zabavljaju, naglasila je Mirjana Veleslavić Nadinić, inicijatorica i glavna organizatorica ove sukošanske kultne dječje manifestacije.

Samu festivalsku večer obogatio je nastup "čuda od djeteta", mlade balerine Glorije Duspara iz Maslnice koja je zadivljujućom lakoćom i bez imalo treme izvela baletnu točku. Plesni par, Lora Lonić iz Bibinja i Bruno Gale iz Varaždina, dodatno su zagrijali raspoloženu publiku svojim vatrenim plesom, pljesak je dugo trajao.

Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr