Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Bilić: Ovo je bilo prizemljenje

Autor:

08.09.2009. 22:00
Bilić: Ovo je bilo prizemljenje

Foto: AP



Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić nakon večerašnjeg poraza 1-5 čestitao je Englezima na fantastičnoj partiji, dodavši kako je ovo bilo prizemljenje za našu reprezentaciju.
“Čestitam Englezima na fantastičnoj partiji. Mi se ni u snu nismo nadali da ćemo tako podbaciti. Oni su bili agresivniji, brži na svakom dijelu terena i još u prvom poluvremenu nas je Runje spasio da ne bude još gore. U drugom poluvremanu taman kad smo počeli izgledati kao ekipa, kad smo stvorili neke poluprilike, primili smo treći gol i tu je priči bio kraj”, kazao je Bilić.
Neigranje Modrića i Ćorluke pokazao se kao veliki nedostatak.
“Mi smo dugo vagali i odlučili smo se za ovu postavu. Znali smo i da ćemo morati rotirati unutar prvih 11 ako ne bude krenulo po planu i to smo učinili, ali nije donijelo nikakve pomake. Zbog toga smo na poluvremenu uveli Rakitića i Petrića, i nakon toga postali smo opasniji, ali onda su Englezi zabili za 3-0. Možda je to sada glupo reći nakon 5-1, ali skoro da je dobro prošlo”, ocijenio je Bilić.
Unatoč porazu Hrvatska još ima priliku osvojiti drugo mjesto i izboriti dodatne kvalifikacije. No, Engleska mora izvući barem neodlučeno u gostima kod Ukrajine (10. listopada), a Hrvatska mora pobijediti u gostima Kazahstan (14. listopada).
“Ovo nije normalan poraz, to je jako bolno, ovo je prizemljenje. Naravno, mi nismo tako loši kao što smo izgledali večeras. Ako Englezi ne izgube u Ukrajini, onda smo mi sa pobjedom protiv Kazahstana drugi. Nakon utakmice atmosfera u svlačionici je bila nikakva, nismo naviknuli da nas netko tako nadigra svoih 90 minuta i da nas doslovno pregazi. Ovo će ostaviti traga, ali moramo pokazati karakter i dobiti Kazahstan. Također, zahvalio bi se našim navijačima koji su nas bodrili do kraja”, rekao je hrvatski izbornik.