Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Banović: Želimo prve gostujuće bodove

08.09.2010. 22:00
Banović: Želimo prve gostujuće bodove


Idemo u goste protivniku s kojim smo u najmanju ruku ravnopravni. Mi dolazimo s pobjedom protiv Zagreba dok oni imaju ožiljke od “petarde” primljene od Intera – kaže Banović
Stanka zbog reprezentativnih obveza je stigla svome kraju i valja se okrenuti klupskim zbivanjima u HNL-u u kojem Zadrane već sutra očekuje nastavak ligaške karavane. Gostuje se kod Lokomotive kojoj baš i ne cvjetaju ruže u posljednje vrijeme, a za nogometaše sa Stanova je to gostovanje idealna prilika za dugočekivani pothvat na strani. Da bi se tako nešto uspjelo ostvariti trebalo bi krenuti ofenzivnije nego na dosadašnjim gostovanjima, a veznjak Zadra, Igor Banović, upravo apostrofira taj segment kao prevladavajućim u nastojanjima da se odnesu tri boda iz Zagreba.
– Smatram da imao idealnu priliku da se osladimo pobjedom s gostovanja. Lokomotiva nije ona momčad kao lani kad je bila čvrsta i kompaktna te konkretna prema naprijed. Njihov poraz od 5:0 od Intera u prošlom kolu te činjenica da su imali tri isključena igrača uvelike potpomažu naše ambicije. Idemo u goste protivniku s kojim smo u najmanju ruku ravnopravni. Mi dolazimo s pobjedom protiv Zagreba dok oni imaju ožiljke od “petarde” primljene od Intera.
Još bi bilo idealnije da ste kompletni.
– Tu imamo hendikep, jer nećemo moći računati na Skočibušića, Ćurjurića i Terkeša. S njima u sastavu bi bili iznimno opasni, ali i ovi igrači koji su na raspolaganju treneru Zebiću raspolažu s dosta znanja i motiva da se ostvari dobar posao sutra.
U napadu ste ostali na Gospiću i Santiniju dok u veznom redu je prava gužva. Ipak vaša dobra igra protiv Hajduka daje vam nadu da ćete nastupiti kontra Lokomotive.
– Dobro je da je takva konkurencija, jer onda možeš i moraš biti samo bolji. Nadam se da ću dobiti priliku zaigrati protiv Lokomotive, ali i da ne igram važno je samo kako će na kraju završiti. Svjestan sam da sam došao iz Treće lige i da mi treba određeno vrijeme da se nametnem i uđem u pravi ritam, ali spreman sam maksimalno sutra istrčati na travnjak i pomoći suigračima da se dođe do jednog gostujućeg uspjeha.


 POBJEDNIČKI MENTALITET


Iza Zadrana su tri pobjede. Istina, samo im je dvoboj sa Zagrebom donio bodove dok su uspjesi protiv Hajduka i Croatije iz Ličkog Osika ostvareni na prijateljskim utakmicama.
– Odlična je stvar što smo nanizali tri pobjede. Pobjednički mentalitet nam je bio potreban zbog samopouzdanja koje će nam biti od velike koristi pred gostovanje u Zagrebu.