Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Kasperovci Marta Antulov i Matej Levačić u europskoj eliti

08.09.2011. 22:00
Kasperovci Marta Antulov i Matej Levačić u europskoj eliti


To je rezultat dugotrajnog i beskompromisnog petnaestogodišnjeg truda i zalaganja – kaže Veljko Šagi


Marta Antulov i  Matej Levačić, kadeti Šahovskog kluba Casper, idu na  Europsko prvenstvo za mlade u šahu koje će se održati u  Bugarskoj od 10. do 21. rujna. Antulov će se natjecati u  konkurenciji djevojčica do  10 godina, a Levačić u konkurenciji dječaka do 8 godina. Njih dvoje izborili su  pravo nastupa na Europskom prvenstvu osvajanjem  drugog, odnosno prvog mjesta na Prvenstvu Hrvatske.
– Prvo očekujem da djeca  nešto nauče, da budu zadovoljni bez obzira na ostvareni rezultat. Šah je takva  igra koja traži puno uloženog  vremena, truda i na koncu  poraza da bi se postao dobar  igrač – kaže Patrick Levačić,  međunarodni majstor i otac  Mateja Levačića koji putuje  u Bugarsku kao službeni trener Hrvatskog šahovskog saveza i dodaje:
– Ne bih volio da mi djete  postane velemajstor i živi od  šaha jer to je težak život.  Međutim, šah je dobar u pedagoške svrhe. Kroz igru  igrač sam sebe procjenjuje i  vidi koje su mu slabosti i  snage, dok u životu do nekih  uspjeha možeš doći uz  određenu doze sreće.
Polazak dvoje klupskih  kadeta na Europsko prvenstvo komentirao je predsjednik ŠK Casper Veljko  Šagi:
– To je rezultat dugotrajnog  i beskompromisnog petnaestogodišnjeg truda i zalaganja. Kadeti Caspera su do  sada osvojili dvanaest medalja na državnim prvenstvima, a druga i treća mjesta da  ne nabrajam.


Turnir Zadra




Drugoligaš Zadar u  nedjelju 11. rujna (10  sati) organizirat će pojedinačni brzopotezni  turnir. Očekuje se nastup šahista iz Biograda  na Moru, Privlake, Novigrada i Zadra.
P. R.