Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Novo ruho Kiklopa

08.09.2011. 22:00
Novo ruho Kiklopa


Na konferenciji za novinare održanoj u knjižari Castropola u Puli, povodom sajma  “Sa(n)jam knjige u Istri”, objavljeno je da će se dodjela  knjižne nagrade Kiklop održati  11. prosinca, zadnjeg dana Sajma, u Domu hrvatskih branitelja. Nakon sedam dodjela  brončanog Kiklopa akademskog  kipara i slikara Josipa Diminića  ove godine dobitnike će krasiti  nova statua keramičarke i skulptorice Marine Orlić  u tehnici  terakote. Svi Kiklopi bit će  ručno rađeni, bez kalupa.
U upravnom odboru Kiklopa  ove godine sjede: Bruno Kragić  (predsjednik), Seid Serdarević,  Miroslava Vučić, Mišo Nejašmić, Kruno Lokotar, Zoran  Simić i Tea Grujić. Kiklop će se  dodijeliti u trinaest kategorija, i  to za urednika/icu godine, prozno djelo godine, debitantsku  knjigu godine, pjesničku zbirku  godine, knjigu eseja godine, publicističku knjigu godine, znanstvenu knjigu godine, slikovnicu  godine, knjigu godine za djecu i  mladež, knjigu inozemnog autora/ice godine, prijevod godine,  leksikografsko djelo godine i kategorija koju dodjeljuje Utemeljitelj na prijedlog Upravnog odbora: nagrada za životno djelo.
Prijave za nagradu Kiklop  počinju 10. rujna i trajat će do  24. rujna. Prvi krug glasovanja  za nominacije održat će se od 4.  do 11. listopada, a objava nominacija bit će 19. listopada.  Drugi krug glasovanja za dobitnike nagrade trajat će od 20.  do 27. listopada.
Sa(n)jam knjige u Istri  počinje 2. prosinca 2011., a nagrade Kiklop bit će dodjeljene  zadnjeg dana Sajma.