Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Prikupljeno 56 doza krvi, odazvali se i turisti!

Autor: Velimir Brkić

08.09.2013. 22:00
Prikupljeno 56 doza krvi, odazvali se i turisti!

Foto: Velimir BRKIĆ



Nastavljajući s organiziranim prikupljanjem krvi  sukošanski Aktiv DDK u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zadar i Odjelom za transfuziju Opće bolnice Zadar, održao je drugu od tri ovogodišnje akcije dobrovoljnog darivanja krvi.
– U ovoj humanoj akciji tradicionalno održanoj u prostoru Osnovne škole Sukošan, prikupljeno je 56 doza krvi, kazao je Ljubo Pavić, predsjednik Aktiva DDK Sukošan.
Akciji se, pod motom “Više krvi, više života”, odazvalo 59 davatelja što je dobar pokazatelj njihove solidarnosti i velikodušnosti.
– Budući da je upravo ljeto doba u kojemu se bolnice često susreću s nedostatkom krvi za liječenje pacijenata, hvalevrijedan je primjer darivanja svoje krvi Marije Petrovečki iz Zagreba i Krunoslava Levaka iz Koprivnice koji ljetuju u Sukošanu, naglašava Pavić.
Iskusni darivatelji krvi vidjeli su poziv na oglasnoj tabli te su se bez oklijevanja odazvali akciji.
– Krv sam ovdje dala i proteklo ljeto. Bio mi je to izuzetno lijepo životno iskustvo začinjeno gostoprimstvom i susretljivošću, odsad bi se moglo reći, mojih Sukošanaca. Sve dok me zdravlje posluži svako ljeto ću u Sukošanu darivati krv, ponosno će Marija Petrovečki.
Solidarnost je važna u svemu, jer krv već sutra može zatrebati bilo kome od nas ili našim najdražima. Cilj akcije darivanja krvi je prvenstveno humanost, spoznaja da dobrovoljnim darivanjem krvi spašavamo nečiji život.
– Hvala svakom davatelju, a posebno onima koji su to učinili prvi put. Nema ničeg humanijeg od toga da čovjek daruje krv i time dokaže svoju plemenitost i svoju ljubav prema ljudima, ističe predsjednik Pavić, “dobri duh” koji svojim entuzijazmom pokreće Sukošance na plemenit čin kojim se spašavaju životi.
Nakon uspješne akcije i dogovora za sljedeće akcije i zajedničke izlete i druženja upriličen je tradicionalni domjenak.
– Idući mjesec za vikend, 5. i 6. listopada, idemo na izlet u Istru, obznanio je Ljubo Pavić.