Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Bandić: Zadru Ministarstvo prometa

08.09.2016. 22:00
Bandić: Zadru Ministarstvo prometa


Na svom proputovanju prema Kninu, gdje bi trebao održati premijernu sjednicu svoje buduće vlade, Milan Bandić zadržao se pola sata na Narodnom trgu u Zadru. Zadranima je odmah dao do znanja da u 9. izbornoj jedinici jedino njegova koalicija za premijera ima nositelja iz Zadarske županije, načelnika Općine Vir Kristijana Kapovića. No kaže Bandić, Kapović neće biti jedan od njegovih ministara, ali svakako će imati mjesto u premijernoj vladi.
Zadar mora nastaviti putem svog razvoja, ali da bi se to dogodilo moramo decentralizirati našu zemlju. Nije Zagreb sretan, niti je Zadar sretan, ako se drugi dijelovi Hrvatske ne razvijaju. Zadar treba pustiti da diše. Mi trebamo osloboditi Hrvatsku od stranačkih poslušnika, podrepaša, „podobnih”, neradnika i loše demografske slike, govorio je Milan Bandić sa „škala” Gradske lože.
Za njega je primjer svima Kozari Bok, najsiromašnija zagrebačka četvrt odakle je krenuo prema gradonačelničkoj dužnosti u Zagrebu. Danas je to uređeni kraj, ali nažalost, osim Zagreba, Zadra i još nekih gradova, ostatak Hrvatske po Bandiću, još uvijek liči na Kozari Bok i to iz razdoblja prije nego je Bandić postao gradonačelnik Zagreba. Danas stanovnici Kozari Bok imaju uvjete kao u centru Zagreba, a to Bandić želi u svim hrvatskim mjestima. To Bandić želi promijeniti tako da dislocira ministarstva. Ministarstvo obrane bit će u Kninu, ministarstvo branitelja u Vukovaru, ministarstvo turizma u Dubrovniku, ministarstvo prometa u Zadru…
Po Bandiću je neistina da u državi nema novca za besplatne udžbenike za osnovnoškolce i srednjoškolce i za majke odgajateljice. Šest puta su pobjeđivali HDZ i SDP, ali je narod sve gore živio. Nije čak ni problem što svaka stranka zapošljava svoje, ali je problem što u tim uredima sjede nesposobni. Kao takvog Bandić je ocijenio Milanovića i njegovu Vladu, a na novinarsku opasku da s Zoranom Milanovićem neće koalirati Bandić je rekao: Kako vi znate da nema šanse da ja koaliram s SDP-om. Ja mogu sa svima koji će doprinijeti boljitku Hrvatske. Ono što je Tuđman bio u ratu s pomirbom, kad su Hrvatsku branila djeca ustaša i partizana.