Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Uređene Ravnice pune dice (FOTOGALERIJA)

08.09.2016. 22:00
Uređene Ravnice pune dice (FOTOGALERIJA)


Središnja proslava Hrvatskog olimpijskog dana održana je jučer u Zadru na dvije lokacije, Morskim orguljama i Športskom centru Ravnice. Na Orguljama su u prvom planu bili taekwondo i boks, olimpijski sportovi koje su okupljenima predstavili članovi Taekwondo kluba Zadar i Boksačkog kluba Diabolik. Djeca iz zadarskih vrtića pokazali su svoja sportska znanja, a sportske rekreativke predvodile su članice Relaksa pod vodstvom Katje Pijace. Spojeni su tako na jednom mjestu oni koji tek ulaze u svijet sporta, potom aktivni natjecatelji te u konačnici i oni mali stariji koji ni u trećoj životnoj dobi nisu zaboravili na sportske aktivnosti.
– Odlučili smo pokazati dva borilačka sporta, s time da je iz objektivnih razloga izostao dolazak Judo kluba Zadar. Išli smo za tim da pokažemo kako su u Zadru sportski aktivne sve dobne skupine i zadovoljni smo što se na naš poziv odazvalo 100-tinjak sportaša i rekreativaca – rekao je Josip Miočić, glavni tajnik Športske zajednice Grada Zadar.
Planovi za ŠC Višnjik
Drugi dio proslave održan je na Ravnicama gdje su nedavno uređeni otvoreni tereni za košarku i odbojku na koje je stavljena plastična podloga po sistemu “lego kockica”, a ranije i umjetna trava na igralište za mali nogomet. Iako su tereni, posebno onaj nogometni, već bili u funkciji jučer su i službeno “otvoreni”. Prije toga održan je kratak program u kojem su cijelu akciju kao dio projekta Hrvatskog olimpijskog odbora pod nazivom Aktivna zajednica, predstavili Snježana Jurinić, predsjednica Športske zajednice Grada Zadra, Božidar Kalmeta, zadarski gradonačelnik te Zlatko Mateša, predsjenik HOO-a.
Kalmeta je čestitao HOO-u 25. godišnjicu osnutka, prisjetio se vremena kad se ovaj sportski kompleks zvao Partizan, ali i kada je sa Zlatkom Matešom “prije dvadesetak godina igrao nogomet u Zagrebu”.
– Nekada je bilo teško doći na red i igrati ovdje košarku i druge sportove. Potom su igrališta zamrla, a s ovom obnovom očekujemo da će sportaši i rekreativci svih dobi ponovno koristiti ove terene – rekao je Kalmeta koji se dotaknuo i Športskog centra Višnjik.
– Sa ŠC Višnjik imamo velike planove jer je to središte za sve sportaše, rekreativce i profesionalce. Kroz drugu fazu izgradnje toga prostora osigurat ćemo i potrebnu infrastukturu – dodao je Kalmeta i zaključio:
– Vjerujem da će mnoga od ove djece koji su oko nas dostići najviše sportske rezultate. Svatko tko život doživljava na način na koji to čine pravi sportaši taj je na pravom putu.
Aktivna zajednica
Zlatko Mateša u svom je govoru Zadar nazvao gradom sporta, a novi dolazak najavio je već za tjedan dana na polufinale Davis Cupa između Hrvatske i Francuske. Iz HOO-a je na jučerašnju proslavu stigao i Siniša Krajač, pomoćnik glavnog tajnika za lokalni sport.
– Uređenje Ravnica pokazuje kvalitetnu sinergiju Olimpijskog odbora, grada i sportskih zajednica, sve s ciljem prevencije nasilja, droge, pretilosti na kojima je naglasak našeg programa pod nazivom Aktivna zajednica. U ovakve i slične projekte uloženo je već oko 30 milijuna kuna kako bismo djeci omogućili vrhunsku infrastrukturu na kojoj će se moći baviti sportom kao retpostavkom za zdravu kulturu življenja – izjavio je Mateša.
Dok su se odrasli sklanjali u hlad djeca iz zadarskih klubova ispunila su sportska borilišta. Bili su tu članovi Odbojkaškog kluba Zadar, Nogometnog kluba Zara, Nogometnog kluba Arbanasi, Škole košarke Zadar…