Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Bachove kapi u svakodnevnom životu

08.10.2010. 22:00
Bachove kapi u svakodnevnom životu


Okupljeni na predavanju imali su priliku upoznati djelovanje esencija, kao i pojam bachova terapeuta, koji upoznavajući karakter osobe i njegove probleme, predlaže određenu esenciju
Zadrani skloni alternativnim načinima liječenja u srijedu navečer u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar mogli su se upoznati s primjenom Bachovih kapi.
Udruga za poboljšanje kvalitete života “Terra” organizirala je predavanje pod nazivom “Bachove cvjetne kapi” s ciljem upoznavanja zadarske javnosti s primjenom ovih kapi u svakodnevnom životu i poboljšanju kvalitete života. Kao predavačica gostovala je Susana Diez Rupnik, bachov terapeut iz Slovenije.
Dr. Edward Bach, engleski bakteriolog i začetnik vibracijske medicine koji je djelovao u prvoj polovici 20. stoljeća, najzaslužniji je za nastanak ovih ljekovitih darova iz prirode. Kao liječnik dr. Bach puno više se zanimao za duševno stanje nego fizičke bolesti uočivši povezanost između ta dva pojma. Bach je tvrdio kako liječenjem duševnog stanja liječimo i fizičke bolesti, a svoje pripravke isprobavao je i dokazivao primjenom na sebi. Neobičnom intuicijom Bach je iz prirode izvukao 38 različitih esencija od kojih svaka odgovara drugom psihičkom stanju i karakteru čovjeka. Prvih sedam koje je razvio nazvao je sedam doktora nakon čega je razvio drugih dvanaest koje je nazvao 12 pomoćnika, a zatim i ostale esencije. Na tragu njegova učenja danas su istražene i druge esencije pa su tako poznate australske, peruanske, kalifornijske i druge.
Okupljeni na predavanju imali su priliku upoznati djelovanje esencija, kao i pojam bachova terapeuta koji, upoznavajući karakter osobe i njegove probleme, predlaže određenu esenciju. Kapi su kompatibilne sa svim terapijama, a svakom ljudskom karakteru odgovara druga esencija.
– Fizičke bolesti često uzrokuje disharmonija duševnog stanja. Ponekad ljudi obole i dođu na terapiju, a zatim kada zajedno dođemo do uzroka, iznenade se jer često ni sami ne znamo što nas to zapravo muči, objasnila je Susana Diez Rupnik. Na kraju predavanja okupljeni su s velikim interesom postavljali pitanja vezana uz primjenu ovih kapi, a imali su priliku degustirati kapi za prvu pomoć sastavljene od više različitih esencija, koje se često koriste u akutnim stresnim situacijama. Neki od posjetitelja bili su zainteresirani te su dogovorili i dodatne konzultacije s predavačicom za vrijeme njenog boravka u Zadru, a konzultacije su moguće i putem telefona ili skypea.