Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Desetak vatrogasaca, tri kanadera i airtractor gasili desetak požara

08.10.2010. 22:00
Desetak vatrogasaca, tri kanadera i airtractor gasili desetak požara


Desetak manjih požara buknulo je jučer na području zadarskog zaleđa na području od Zemunika Gornjeg, preko Kašića, Islama Grčkog pa sve do Zelenog Hrasta. Gorjelo je i kod ninskih stanova, no do 18 sati svi su požari lokalizirani i stavljeni pod kontrolu.
Osim desetak vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Zadar koji su s tri vatrogasna kola uspješno gasili veći dio opožarenog područja, zasluga je što nije nastala veća materijalna šteta i što nisu bile ugrožene obiteljske kuće u tim mjestima, pripisuje se i zračnim snagama. U pomoć zemaljskim kolegama jučer su poslijepodne pristigla tri kanadera i jedan airtractor, a pozvani su nakon, što je vatra zahvatila minski sumnjivo područje. Požar kod Ninskih Stanova ugasili su vatrogasci DVD-a Pljusak.
Na opožarena područja jučer su uz vatrogasce izišli i policijski djelatnici kako bi utvrdili uzrok požara. Neslužbeno doznajemo da je najvjerojatnije u pitanju ljudski faktor, odnosno nepažnja mještana koji pri paljenju korova nisu računali na utjecaj vjetra koji je tijekom poslijepodneva puhao na cijelom zadarskom području.