Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadar na vrhu, Privlaka osigurala ostanak

Autor: Ante Vidović

08.10.2012. 22:00
Zadar na vrhu, Privlaka osigurala ostanak


Šahisti ŠK Zadar su na domaćem terenu redom pobijedili Mornar iz Splita, Sv. Vid iz Privlake i drugu momčad Šibenika s rezultatima 4:2, 4,5:1,5, i 5,5:0,5. Najvrijednija pobjeda je protiv Mornara koji je Zadru bio direktni suparnik za prvo mjesto


Predstavnici Zadarske županije u Drugoj šahovskoj ligi – jug odlično su prošli u drugom dijelu natjecanje koje je igrano u Zadru tijekom vikenda. Zadar je još jednom nanizao tri pobjede u svom usponu prema tronu, a Sv. Vid iz Privlake praktično je osigurao ostanak u najjačem dalmatinskom momčadskom natjecanju.
Šahisti Zadra bili su uvjerljivi u svojoj igri, što je bilo i za očekivati. Nakon odigranih šest kola i dalje imaju stopostotni učinak te na računu imaju dvanaest meč bodova. Mornar iz Splita, Sv. Vid iz Privlake i druga momčad Šibenika na domaćem terenu pobijeđeni su redom rezultatima 4:2, 4,5:1,5, i 5,5:0,5. Najvrjednija pobjeda je protiv Mornara koji je Zadru bio direktni suparnik za prvo mjesto. U igri šahista Zadra za istaknuti je da u zadnjih dvadeset i sedam mečeva nisu doživjeli poraz, a svega četiri su igrali neriješeno. Rezultat za povijest dalmatinskog šaha! Bez obzira na odlične rezultate kapetan momčadi i prva ploča Zadra Ivan Jakić oprezan je uoči skorašnjeg trećeg djela natjecanja.
– Čekaju nas još tri kola u Makarskoj. Šahisti kaštelanskog Petra Sedlara Pepea imaju svega jedna bod manje od nas. Odluka o pobjedniku najvjerojatnije će pasti u našem međusobnom ogledu – kaže Jakić.
Kapetan privlačkog Sv. Vida Ferdo Martinović također ima razloga za zadovoljstvo. Njegova momčad izgubila je samo od Zadra, dok su protiv jake Makarske igrali neriješeno te su dobili ŠK Sv. Vid iz Klisa rezultatom 3,5:2,5. U privlačkoj ekipi posebno treba naglasiti dobru igru juniora Marka Glavana i Kažimira Kolanovića. Tri osvojena boda u zadarskom dijelu natjecanja dobar su kapital pred put u Makarsku.
– Imamo četiri meč boda i nalazimo se na sedmom mjestu. Očekivao sam tri boda ovdje u Zadru i smatram da smo devedeset i devet posto osigurali opstanak u drugoj ligi, kaže Martinović.