Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Lopov mu iz drvarnice odnio 90 tisuća kuna

Autor: Suzana Bandić

08.11.2009. 23:00
Lopov mu iz drvarnice odnio 90 tisuća kuna

Foto: Filip BRALA



Krenuvši na petodnevni put Božidar Brkan ostavio je novac u podrumskoj drvarnici računavši kako mu je tamo sigurniji nego u stanu. No, vrativši se s puta neugodno se iznenadio vidjevši da mu je drvarnica provaljena i novac ukraden


Proteklih dana zadarska je policija zabilježila niz provala i krađa koje su počinile policiji još uvijek nepoznate osobe, a jednome od provalnika uistinu se posrećilo.
On je, naime, provalio u drvarnicu zgrada na Smiljevcu, najvjerojatnije tragajući za alatom, no, u njoj je pronašao novčani iznos od oko 90 tisuća kuna.
Vrativši se u nedjelju s petodnevnog puta krađu je policiji prijavio vlasnik drvarnice, 71-godišnji Božidar Brkan, umirovljeni pomorac.
– Novac sam u podrumsku drvarnicu ostavio u utorak ujutro, prije nego sam krenuo na trajekt za Zverinac. Namjeravao sam ga odnijeti u Zagrebačku banku i njime platiti otkupninu stana ali sam bio u stisci s vremenom. Kad sam vidio koliko je sati i da bi mogao zakasniti na trajekt, samo sam ga spremio u jednu plastičnu kutiju i ostavio među alatom u podrumu računavši kako mi je tamo sigurnije nego u stanu. Nije mi ni na kraj pameti bilo da bi ga netko na takvom mjestu mogao pronaći i odnijeti ga – ispričao je Brkan dodavši kako ni u koga ne sumnja niti je ikoga primjetio u podrumu u vrijeme kad je novac tamo odlagao.
– Po tragovima na lokotu i načinu kako je sve učinjeno mogu samo zaključiti da je taj provalnik profesionalac – kazao je Brkan pokazujući tragove na lokotu koji je, po njegovu mišljenju provalnik otključao specijalnim, provalničkim alatom, a prije nego se s plijenom udaljio, on ga je za sobom i zaključao.
– Sve je tako stručno izveo da ni meni ništa nije bilo sumnjivo sve dok nisam ušao u drvarnicu i vidio da mi nema novca – još vidno potresen radi svega što mu se dogodilo ispričao je 71-godišnjak, dodavši kako mu je to sva ušteđevina, godinama prikupljana od mirovine koju je dobivao nakon što mu je sin poginuo u Domovinskom ratu.
– Izvršen je očevid na mjestu događaja kojim je utvrđeno da je uzeta veća svota novca. Policija poduzima sve mjere i radnje kako bi se identificiralo počinitelja – rekla je Sandra Poljak Jurinčić, glasnogovornica PU zadarske, dodavši kako je protiv nepoznatog počinitelja podnesena kaznena prijava zbog teške krađe provaljivanjem.