Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Životni reality show

08.11.2011. 23:00
Životni reality show


Spektakularno! Tako bi se mogla opisati izvedba glazbeno-scenskog spektakla Satiričkog kazališta Kerempuh “Spektakluk” odigranog u utorak u Hrvatskom narodnom kazalištu. Poznati hrvatski glumci Tarik Filipović i Rene Bitorajac nakon 300 izvedbi Magic Act Showa, pojačani Zoranom Lazićem osmislili su novi glazbeno-scenski projekt u kojem analiziraju posljednjih 20 godina i promjene s kojima se svijet suočio.
Glavni dio predstave nose Tarik i Rene izmjenjujući na pozornici kostime, a s njima i likove. Od rođenja, pa sve do starosti i smrti likovi na duhovit način pokušavaju ostati na površini najvećeg reality showa od svih – života. Istovremeno kroz uloge i scene ismijavaju različite tipove ljudi, od kojih je publika mnoge mogla prepoznati, poput Željka Keruma, ali i različite životne situacije. Dok glumci izmjenjuju kostime i likove na velikim ekranima prikazuju se reklame u kojima se parodira ljudska ovisnost o tehnologijama, lijekovima, hrvatski turizam i poznata reklama s “guzom”, pohlepa crkve… Sam kraj završava pomalo tragično, smrću jednog od likova i njegovim osvajanjem glavne nagrade u reality showu Život te velikim pitanjem: gdje smo otišli u ovih 20 godina i gdje idemo?
Sva mjesta u publici bila su popunjena, što nije ni čudno s obzirom da su karte planule s blagajne. U sat i pol vremena, koliko je predstava trajala, smijeh u publici nije zamirao, a o tome koliko se Zadranima predstava svidjela najbolje svjedoči gromoglasni aplauz na kraju predstave koji je trajao gotovo pet minuta.