Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Josipović ispred Supernove popio kavu sa Zrilićem i Kalmetom

08.11.2013. 23:00
Josipović ispred Supernove popio kavu sa Zrilićem i Kalmetom


Vlasnička struktura INA-e mora biti takva da se osigura nacionalni interes, kako je rekao hrvatski predsjednik Ivo Josipović danas u svom obilasku Seljačke tržnice u Zadru.
– INA je za Hrvatsku prevažna kompanija. Očito postoje razmimoilaženja između Vlade RH, koja za nas vodi taj posao i ostvaruje dioničarska prava, i MOL-a. Moram reći da je Vlada na dobrom putu. Mora se uspostaviti zakonit način poslovanja koji je na korist kompaniji, dioničarima i Republici Hrvatskoj za koju je INA strateška kompanija. Namjere da se prodaju ili ne prodaju dionice, da se napravi ovako ili onako, su modaliteti. Siguran sam da će Vlada pronaći najbolji način da zaštiti Hrvatske interese. Budućnost INA-e je jako dobra. To je kompanija koja ima iskustvo. INA se mora čvrsto staviti na noge, uspostaviti pravila i što je najvažnije ona mora imati organizaciju i djelovanje sukladno hrvatskim zakonima, kvalitetu i perspektivu.
Predsjednik je bio vrlo zadovoljan viđenim na Seljačkloj tržnici u Zadru, a potom je popio kavu sa županom Stipom Zrilićem i gradonačelnikom Božidarom Kalmetom u kafiću na ulazu u Supernovu.