Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Borisu Skroći u mjesec dana dva puta zaprijetili

08.11.2016. 23:00
Borisu Skroći u mjesec dana dva puta zaprijetili


U manje od mjesec dana direktor KK Zadra Boris Skroće dva se puta suočio s ozbiljnim prijetnjama, a posljednju je zadarskoj policiji prijavio u ponedjeljak. Na zidu nekadašnje vojne kuhinje ispod dvorane Krešimira Ćosića osvanuo je grafit sadržaja: “Skroče dobro zatvori vrata ovo je naša objava rata nećeš mirno spavati zbog zatočenog brata!!!” Da je grafit dovoljno zabrinuo Skroću da cijeli slučaj prijavi PU zadarskoj potvrdio nam je glasnogovornik Elis Žodan.
– Jučer oko podne zaprimili smo prijavu o grafitu prijetećeg sadržaja na Višnjiku. Kriminalističko istraživanje je u tijeku. Dok istraživanje traje nemamo novosti za javnost, rekao je Žodan kratko odgovarajući na upit imaju li već koga osumnjičenog za ovaj vandalizam.
I dok policija istražuje tko je odgovoran za grafit na zidu, koji je u međuvremenu i prebojan, u jednomjesečnom pritvoru još uvijek je 22- godišnji tornadovac koji je prijetnje Skroći uputio preko Facebooka, nezadovoljan reultatom utakmice.
“Postoji osnovana sumnja da je 22-godišnjak 11. listopada 2016. u 17.41 sati u Zadru i Privlaci, kao član navijačke skupine Tornado; nezadovoljan radom uprave i trenera košarkaškog kluba, u cilju da ustraši direktora tog kluba kojega je smatrao odgovornim za loše rezultate u igri kluba; sa svog facebook profila uputio mu prijeteće poruke. Poruke su se sadržajno odnosile na utakmicu odigranu 14. listopada 2016. kojoj je prethodio prosvjed navijača na Narodnom trgu u Zadru. Oštećenik je navedenu poruku pročitao naknadno 31. listopada 2016., a njen sadržaj je kod njega izazvao strah vezano za daljnje obavljanje dužnosti na njegovom radnom mjestu zbog bojazni da bi on tako upućenu prijetnju mogao i ostvariti te mogućih nasilnih reakcija od njega i drugih članova navijačke skupine, posebno u slučaju negativnih rezultata na sljedećim utakmicama”, izvijestili su iz Općinskog državnog odvjetništva u Zadru.
Sudac istrage Županijskog suda u Zadru nezadovoljnom je navijaču odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da bi mogao ponoviti istovrsno kazneno djelo.
I ovi slučajevi iz Zadra dio su navijačke nekulture koja pokazuje sve, samo ne sportsko ponašanje i još jedno upozorenje da se s navijačkim huliganizmom u ovoj zemlji institucije trebaju ozbiljno pozabaviti.