Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Liga za prvaka sve bliže

Autor:

08.12.2008. 23:00
Liga za prvaka sve bliže


Trebalo bi održati domaći teren neokrznutim što bi nam u konačnici i donijelo plasman među četiri. No, svaka utakmica u ovoj ligi je jednako neizvjesna tako da je teško išta prognozirati – kaže Žorž
Košarkaši Borik-Puntamike zaključili su polusezonu sa na kraju zadovoljavajućim skorom od pet pobjeda i četiri poraza. Subotnja pobjeda protiv Alkara donijela im je mir pred iznimno zahtjevan nastavak sezone i utakmice 10. kola kad dočekuju lidera Cedevitu. Utakmica s Alkarom je bila dokaz podizanja forme Bujanovih pulena koji su Sinjane držali na distanci od desetak koševa razlike cijelu utakmicu i ni u jednom trenutku pobjeda nije dolazila u pitanje. Odlična obrana Puntamičana je bila nerješiva zagonetka gostujućim igračima te su se nekoliko puta u utakmici događala sušna razdoblja u kojima nisu mogli naći put do mrežice. Odličan obrambeni skok i zavidna preciznost za dva poena (60%) anulirali su jedini loš segment Puntamičana, tricu (2-17, 12%) koja na kraju nije igrala nikakvu ulogu. Onaj koji je doslovno popravio statistiku, kako svoju tako i momčadsku, bio je Marko Žorž koji je iz utakmicu u utakmicu podizao svoju formu da bi naprosto eksplodirao protiv Alkara kojima je ubacio 17 poena bez promašaja.
– Konačno sam došao na razinu na kojoj bih trebao funkcionirati u svakoj utakmici. Tražio sam se od početka sezone i bljesnuo sam protiv Alkara što će se nadam se i nastaviti u sljedećim utakmicama. Najvažnije da smo ostvarili vrijednu pobjedu i da smo konačno odigrali utakmicu bez oscilacija. Od trenutka kad smo poveli, nismo ispuštali prednost. Odlična obrana nam je donijela mirnoću u napadu i mi igrači s klupe smo dobro odreagirali što je uvijek veliki dobitak za momčad kad klupa kvalitetno odgovori – proanalizirao je svoj učinak i utakmicu Žorž.
Odlično stojite na ljestvici i imate kapital gostujuće pobjede uz nedodirljiv domaći teren. Liga za prvaka vam je sve bliže.
– Teško je još išta predvidjeti, jer ima još devet utakmica do kraja. Mi se sad okrećemo obvezama u Kupu. Termin je 20. prosinca, a ako prođemo, 27. prosinca je borba za najbolja četiri. Tako da ćemo biti u pogonu i za blagdane, a već 10. siječnja imamo Cedevitu u Jazinama. Trebalo bi održati domaći teren neokrznutim što bi nam u konačnici i donijelo plasman među četiri. No, svaka utakmica u ovoj ligi je jednako neizvjesna tako da je teško išta prognozirati. Ako mislimo konkurirati za Ligu za prvaka moramo pobjeđivati direktne konkurente, a pritom mislim na Zabok, Svjetlost, Trogir, Kvarner jer kako je krenulo prvenstvo međusobni krugovi će biti presudni.
U Jazinama do kraja regularnog dijela dočekujete Cedevitu, Dubravu, Trogir, Svjetlost i Šibenik. Domaći teren se do sada pokazao kao velika prednost.
– Istina da je ove sezone domaći teren velika prednost jer se malo gostiju osladilo pobjedama, ali stvarno je teško išta predvidjeti jer su sve momčadi osim malo jače Cedevite jednako opasne. Prijašnjih sezona je redovito u ligi bila bar jedna momčad na koju su svi mogli računati da će pobijediti. Ove sezone i zadnja momčad na ljestvici je jednako zahtjevna kao i ona drugoplasirana, tako da je tu teško biti pametan. Nama je sigurno u interesu izbjeći Ligu za ostanak u kojoj će biti stvarno škakljivo. Ali ići unaprijed previše nema smisla nego ćemo iz utakmice u utakmicu, a sljedeća nam je četvrtfinale Kupa u kojem smo uvijek postizali dobre rezultate – zaključio je Žorž.


 BORIK U KUPU MOŽDA SA ZADROM


Košarkaše Borik-Puntamike 20. prosinca očekuje utakmica kojom mogu izboriti ulazak među osam najboljih u Kupu Krešimira Ćosića. Protivnik će im biti bolji iz susreta Trogira i Dubrave kojem će Puntamičani ići u goste. Ako pobijede u tom susretu, 27. prosinca bi bili domaćini gradskom rivalu Zadru za ulazak u Final Four Kupa Krešimira Ćosića.