Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

U Jazinama će se graditi Liga za prvaka

Autor:

08.12.2008. 23:00
U Jazinama će se graditi Liga za prvaka


Trenutačno smo u prednosti zbog netaknutog domaćeg terena i samo jedne gostujuće pobjede. No, da ne bismo bili neskromni, nastavak sezone nudi kudikamo teži posao za nas jer iako igramo pet susreta u Jazinama to će biti redom sve teški protivnici – kaže Bujan
Borik-Puntamika odradila je ovogodišnji program A-1 lige pobjedom protiv Alkara u Jazinama i svi u klubu mirnije duše mogu uživati u blagdanskom raspoloženju. Pet pobjeda u nikad neizvjesnijem prvenstvu odličan su kapital pred nastavak sezone koju će otvoriti 10. siječnja protiv Cedevite u Jazinama. No, Puntamičani se ipak neće moći previše opustiti jer ih 20. prosinca očekuje izlučna utakmica Kupa Krešimira Ćosića u kojoj će morati u goste pobjedniku susreta Trogir – Dubrava. Velika motivacija u toj utakmici osim mogućnosti da se izbori četvrtfinale Kupa je i mogući susret sa “starijim bratom” Zadrom koji čeka pobjednika tog susreta 27. prosinca. No, Tihomir Bujan, trener Borik-Puntamike ne želi “trčati pred rudo” nego razmišlja iz utakmice u utakmicu.
– Ne treba se zanositi o potencijalnom susretu sa Zadrom koji bi uistinu bio odlična prilika da odmjerimo snage s jednom ekstra momčadi, ali naša realnost je pobjednik susreta Trogir – Dubrava i to će biti teška misija jer će sve ovisiti o nadahnutosti momčadi tog dana. Smatram da je u tom susretu blagi favorit Trogir koji je pokazao bolju formu tijekom prvenstva i upravo smo protiv njih u Trogiru odigrali najkvalitetniju utakmicu ove polusezone, dok je Dubrava pokazala neke odlične predstave na svom terenu do katastrofalnih u gostima – proanalizirao je ždrijeb, trener Bujan.
Treći ste na ljestvici i u devet utakmica ste uspjeli pet puta otići s terena podignute glave. Što možemo očekivati od Borik-Puntamike u 2009. godini.
– Definitivno sam zadovoljan rezultatom koji smo postigli. Pobijedili smo sve domaće utakmice što je samo po sebi odlično, a pobjeda protiv Trogira dala nam je i kapitalnu prednost i samopouzdanje da smo sposobni pobijediti u svakoj utakmici. Sad se na kraju polusezone vidi koliko smo trenutačno u prednosti zbog netaknutog domaćeg terena i samo jedne gostujuće pobjede. No, da ne bismo bili neskromni, nastavak sezone nudi kudikamo teži posao za nas jer iako igramo pet susreta u Jazinama to će biti redom sve teški protivnici kao Cedevita, Dubrava, Trogir, Svjetlost i Šibenik.
Otvarate novu godinu s Cedevitom i da biste obranili Jazine trebat će Borik-Puntamika pružiti igru na jednoj višoj razini nego dosad.
– Slažem se da će Cedevita koja je realno ispred svih ostalih devet momčadi, doći u Jazine po pobjedu kako bi riješila pitanje Lige za prvaka što ranije. Oni su krcati kvalitetom i iskustvom i tako da ćemo morati odigrati super kvalitetnu utakmicu da bismo pobijedili. Smatram da smo u stanju to i priuštiti našim navijačima jer smo bezbroj puta dokazali da Borik-Puntamika igra najbolje protiv jačih od sebe. Iako nisu toliko nadmoćni jer smo u prvom dijelu sezone u Podsusedu odigrali tri četvrtine utakmice u egalu s njima, što je dokaz da sigurno nisu nepobjedivi. Na nama je da iskoristimo ovo razdoblje od mjesec dana u kojem ćemo imati jednu ili dvije utakmice u Kupu, da se pripremimo za sve napore i izazove koji nas čekaju i mislim kako ćemo s kvalitetnim radom uspjeti u naumu da ostanemo gdje trenutačno jesmo.