Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Djeca u Arsenalu mijenjala svijet

Autor:

08.12.2009. 23:00
Djeca u Arsenalu mijenjala svijet

Foto: Vedran SITNICA



Nadamo se da će ovaj zajednički susret obogatiti kulturni život djece, te im omogućiti da na jedan lijep način proslave ovo vrijeme ljubavi i sreće, kazala je Kutlić istaknuvši kako je ova vrsta humanitarnih programa ujedno i važan dio integracije djece s posebnim potrebama u sve razine društva


U organizaciji humanitarne udruge “Promijeni svijet” jučer je u Arsenalu održan prigodni božićni program. Na manifestaciji pod nazivom “Božić je ljubav” sudjelovali su štićenici Udruge “Sv. Bartolomej” iz Knina te mali polaznici zadarskog vrtića za djecu s posebnim potrebama “Latica”, a pridružila su im se kao gosti i djeca vrtića “Zvjezdice” iz Zemunika.
Prema riječima Renate Kutlić, predsjednice udruge “Promijeni svijet” – osnovane radi poboljšanja kvalitete života kroz različite programe, od angažiranja volontera u radu s djecom u domovima, vrtićima i školama, do prikupljanja humanitarne pomoći i organizacije edukativnih predavanja i seminara – ovo je tradicionalni božićni program kojim se želi djeci pružiti vesele trenutke zajedničkog druženja.
– Nadamo se da će ovaj zajednički susret obogatiti kulturni život djece te im omogućiti da na jedan lijep način proslave ovo vrijeme ljubavi i sreće, kazala je Kutlić, istaknuvši da je ova vrsta humanitarnih programa na kojima u Udruzi rade ujedno i važan dio integracije djece s posebnim potrebama u sve razine društva. Nastoji im se pritom omogućiti učenje i stjecanje novih iskustava, jednako kao i djeci u redovnim vrtićima. S “Laticom” i Udrugom “Sv. Bartolomej” surađuju već duže vrijeme, a nadaju se ubuduće nastavku suradnje i s redovnim dječjim vrtićem iz Zemunika.
Da je Udruga postala već sastavni dio programa u “Latici” dodaje i ravnateljica Vesna Penjalov. Zadnja aktivnost u kojoj su volonteri Udruge sudjelovali bila je “Terapija od smijeha”, a na božićnu predstavu polaznici vrtića pozvani su već treću godinu.
U sklopu programa nastupili su s božićnim pjesmama gosti iz Amerike – dječaci Alan Grant Odak i Jordan Landes, dok je “Tihu noć” otpjevao Marino Dujić. Ples na svili izvela je Xiomara Ratković, a raznovrsni program svojim su nastupom upotpunili i Zadarski plesni ansambl, učenici Odjela za klasični balet Glazbene škole “Blagoje Bersa”, kao i učenici okupljeni u dramsku skupinu Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar.
Na kraju priredbe u ulozi Djeda Božićnjaka s visine su se spustili članovi Gorske službe spašavanja, koji su razveselili sve okupljene mališane podijelivši im prigodne darove.