Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Lažni policijski inspektor zaradio tri kaznene prijave

Autor: Suzana Bandić

08.12.2009. 23:00
Lažni policijski inspektor zaradio tri kaznene prijave

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Zadranin je u mjestima Preko, Ugljan i Vir glumio policijskog inspektora koristeći člansku iskaznicu Zajednice udruga umirovljenika unutarnjih poslova Hrvatske, koja svojim izgledom podsjeća na službenu policijsku iskaznicu, te je dolazeći na kućne adrese i u ugostiteljske objekte, od mještana posuđivao novac


Zadarska policija u ponedjeljak je nakon višemjesečne potrage doskočila lažnom policijskom inspektoru, 39-godišnjem Zadraninu Ivici Nakiću, kojega se sumnjiči da je tijekom studenog i prosinca ove godine počinio više kaznenih djela.
Dosjetljivi Nakić koristio se svim raspoloživim sredstvima i načinima kako bi se domogao novca pa je tako u vremenu od 3. do 7. prosinca u mjestima Preko, Ugljan i Vir dolazio na kućne adrese i ugostiteljske objekte mještana od kojih je posuđivao novac. Sve je to činio pod izlikom zapošljavanja supruge kojoj mora platiti put i taksene marke koje mora priložiti uz zahtjev za zapošljavanje. Kako bi priča bila uvjerljivija, Nakić se koristio članskom iskaznicom Zajednice udruga umirovljenika unutarnjih poslova Hrvatske koju je mještanima pokazivao. Kako ta iskaznica svojim izgledom podsjeća na službenu iskaznicu policijskih službenika, neki su mu mještani na koncu i dali novac. Kriminalističkim istraživanjem policajci su utvrdili da se on na opisani način okoristio za nekoliko stotina kuna.
Osim prijevare i lažnog predstavljanja policija Nakića kaznenom prijavom tereti i za krađu.
On je, naime, na nekoliko mjeseci iznajmio stan u prizemlju obiteljske kuće u vlasništvu 60-godišnjeg Zadranina izbjegavajući s njim sklopiti podstanarski ugovor, a ubrzo se otkrio i njegov motiv.
Naime, on je 14. studenog napustio podstanarski stan neplativši stanarinu i režije pa ga je vlasnik stana prijavio policiji. Osim što mu je ostao dužan za stanarinu i režije što iznosi oko dvije tisuće kuna, Nakić je stanodavca ujedno i pokrao pričinivši mu još i dodatnu štetu od pet tisuća kuna odnijevši mu iz garaže kartonske kutije u kojima se nalazilo umjetno cvijeće.
Stoga je, kako doznajemo iz PU zadarske protiv Nakića podignuta kaznena prijava i to zbog tri kaznena djela – prijevare, krađe i lažnog predstavljanja.