Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Što dječje srce zamisli, to ručice naprave

Autor: Dragana Glavočić

08.12.2009. 23:00
Što dječje srce zamisli, to ručice naprave

Foto: Vedran SITNICA



Na poziv Radija 057 ušli smo u program događanja Advent u Zadru te smo osmislili izložbu radova polaznika svih osam objekama koji djeluju u sklopu Dječjeg vrtića Sunce, kazala je Ana Dunatov ravnateljica Sunca prilikom današnjeg otvorenja izložbe dječjih radova u Callegru.
Djeca su kroz svoje radove iskazali svoju kreativnost, ali i način kako doživljavaju Advent. Polaznici su božićne ukrase i drvca svarali u različitim tehnikama kao što su kolaž, akvarel, tempera i modeliranje. Među izloženim radovima našla se popularna dječja igra “Čovječe ne ljuti se” inspirirana Adventom. Posebno zanimanje plijenilo je božićno drvce napravljeno od kašeta i obojane gaze te ukrašeno morskim školjkama i zvijezdama. Također, poglede su privlačile jaslice izrađene od prirodnih materijala.
Đurđica Gašparović, odgojiteljica u Dječjem vrtiću Ciciban kazala je da su djeca uživala sudjelujući u stvaranju izloženih eksponata, a u tome su im pomogle i vodile ih odgojiteljice.
– Ako je odgojitelj kreativan i maštovit tada će pomoći djetetu da se oslobodi i pokaže vlastitu kreativnost, a u tome mu ponajviše pomažu različiti materijali od kojih se rade ekspomati, kazala je Gašparović.
Igris Smrkinić iz agencije RMC koja je organizator programa Advent u Zadru kazala je da izloženi radovi pokazuju koliko je dječja mašta neobuzdana i razigrana.
– Što dječje srce zamisli, to ručice naprave. Ovo je izložba ljubavi koja je proizašla iz malenih dječjih srdaca, zaključila je Smrkinić.