Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ava će ponovno na sud zbog ucjene, ali i uvrede prof. Nižića

08.12.2011. 23:00
Ava će ponovno na sud zbog ucjene, ali i uvrede prof. Nižića


Županijski sud u Zadru ukinuo je presudu Općinskog suda u slučaju ucjene sveučilišnog profesora Živka Nižića te je spis vratio na ponovno suđenje. Tom su presudom, podsjetimo, splitska starleta Ava Karabatić (23) i njezina majka Sanja (41) oslobođene krivnje, dok je Avin, sada već bivši zaručnik Špiro Miličić (24), osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od dvije godine i sedam mjeseci zatvora.
Prvooptuženog Špiru, koji je još kod istražnog suca djelomično priznao krivnju, se teretilo da je prijeteći objavom lascivnih SMS poruka koje je njegovoj djevojci slao Nižić, ucjenjivao profesora i najprije tražio dvije, a potom još sedam tisuća eura. Profesor mu je najprije ostavio kuvertu s 1.800 eura i 200 dolara u sendvič baru „D-mol” na zadarskom Autobusnom kolodvoru, a kada je zatražio još novca, sve je prijavio policiji. Omotnicu sa sedam tisuća eura Špiro je također trebao preuzeti u „D-molu” 6. listopada prošle godine, ali je njegovu nakanu osujetila policija koja mu je pripremila “sačekušu”. Avinu majku Sanju, drugooptuženu, optužnica je teretila za nagovaranje i poticanje Špire i Ave da ucjenjuju profesora, ali je sudac Ivica Marinović u postupku koji se sedam mjeseci vodio iza zatvorenih vrata sudnice, takve optužbe odbacio kao neosnovane.
Spis je ponovno vraćen sucu Marinoviću, no još uvijek nije zakazano ročište. U međuvremenu, točnije 5. prosinca, Ava je pozvana na Općinski sud u Zadru gdje joj je trebao započeti parnični postupak zbog uvrede prof. Nižića, no kako se Ava nije odazvala na ročište, sudac Domagoj Kurobasa odgodio je ročište. Avu profesor Nižić tereti za uvredu putem medija čime su podaci koje je iznijela postali dostupni većem broju ljudi, a ukoliko bi bila proglašena krivom, može biti kažnjena novčanom kaznom u visini od 150 dnevnih dohodaka ili zatvorskom u trajanju do šest mjeseci.