Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pastir ilegalnom puškom ubio bretonku Belu

08.12.2011. 23:00
Pastir ilegalnom puškom ubio bretonku Belu


– Moja Bela se neko vrijeme igrala s njegova dva istarska goniča koja su mu bila uz stado. Nije imao nikakvog razloga pucati, niti je za njegovo stado bilo ikakve opasnosti od nje – Luka Pedišić, vlasnik ustrijeljene 2,5 godina stare bretonke


Ne znam što bih rekao! Samo je podigao pušku i pucao. Koji je razlog, to samo on zna – još u nevjerici nakon što mu je dan ranije pastir iz Jagodnje Gornje, 46-godišnji Marinko Žepina, ustrijelio vrijednog lovačkog psa pasmine bretonac.
Prema policijskom izvješću incident se dogodio u utorak oko 11 sati, kada je pastir u blizini svog stada uočio dvije i pol godine staru bretonku Belu koju je vlasnik obučavao za lov.
– Kada se pas približio stadu, pastir ga je ustrijelio lovačkom puškom koju ilegalno posjeduje – rekli su iz policije, no 59-godišnji Biograjac, vlasnik psa, to negira.
– To je možda policajcima ispričao pastir, ali to nije istina. Moja Bela se neko vrijeme igrala s njegova dva istarska goniča koja su mu bila uz stado. Nije imao nikakvog opravdanog razloga pucati, niti je za njegovo stado bilo ikakve opasnosti od nje – napomenuo je Pedišić kazavši da je i ranije viđao Žepinu s lovačkom puškom i psima na tom području.
– Ja sam član lovačkog društva “Jarebica” iz Biograda, a taj čovjek, koliko je meni poznato, nema dozvolu niti za lov niti za oružje koje stalno nosi sa sobom – ogorčeno je dodao Pedišić koji je, osim što je ostao bez ljubimice, oštećen i za 15-ak tisuća kuna, koliko vrijedi ustrijeljena bretonka.
– Četrdesetšestogodišnjaku je oduzeto ilegalno oružje i streljivo te je protiv njega podnesena kaznena prijava zbog oštećenja tuđe stvari, kao i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju – izvijestili su iz PU zadarske.
Sličan incident posljednji se put dogodio u Škabrnji prošle godine kada je 76-godišnji mještanin, također, ilegalnom puškom, upucao šestomjesečnu mješanku hrvatskog ovčara, inače u vlasništvu njegovih susjeda. Starac se pravdao kako mu je “prekipjelo” jer su njegovi susjedi ignorirali zamolbe i upozorenja da drže psa pod kontrolom, jer da mu smeta što mu svakodnevno utrčava u dvorište i naganja mačka.