Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Jurica: Osjetio sam da imam dobar dan

08.12.2016. 23:00
Jurica: Osjetio sam da imam dobar dan


Neven Plantak je s košarkašima Zadra u prve dvije utakmice od kada je na klupi stigao do koš razlike +63. Prvo su Zadrani svladali u ABA ligi Karpoš Sokoli s 19 razlike, da bi u srijedu deklasirali Goricu u A-1 ligi s 44 razlike. Nekako je uspio posložiti “lončiće” novi strateg Zadra, tako da se i već nakon dvije utakmice mogao vidjeti pomak u svim segmentima, pogotovo u onom defanzivnom, a vidljiva je i energija koju košarkaši Zadra nisu imali pretjerano mnogo u dosadašnjem dijelu sezone.
– Prije utakmice s Goricom rekao sam svojim igračima da je sve stvar pristupa. Ukoliko ne budemo odigrali maksimalno kao protiv Karpoš Sokolija, možemo ući u probleme. Ipak Gorica ima u svom rosteru igrače poput Prgometa, Mašića i Petrovića i oni mogu momčadima s kojima su u rangu bez problema zabiti 100 poena, tako da nas je samo pravi pristup vodio do željenog ishoda – objasnio je strateg Zadra, koji je bio zadovoljan i radi činjenica da u ovoj utakmici nije morao previše trošiti svoje igrače.
– Želja mi je bila da niti jedan igrač ne igra preko 20 minuta. Više-manje to smo i ostvarili. Jedino je mladi Marko Jurica odradio nekoliko minuta više na parketu.
Spomenuti Jurica bio je i najefikasniji igrač na parketu. U 26 minuta zabio je 22 koša, od čega četiri trice. Nije mu teško palo što je ostao u igri više od kolega.
– Osjetio sam da imam dobar dan, a to su osjećali i suigrači koji su me “tražili”, tako da svakako velika zasluga ide njima što se tiče mog učinka. Košarka je kolektivni sport i pojedinac nikada ne može sam pobijediti. Ja sam protiv Gorice bio samo jedan kotačić. Uostalom mlad sam igrač, bio sam u dobrom ritmu i sigurno da mi ne smeta da igram što više – skroman je Jurica, koji je istaknuo kako mnogo radi na poboljšanju šuta.
– Trudim se. Mnogo mi pomaže i kondicijski trener Jurica Šango koji radi sa mnom. Često mi govori da moram zabiti dvije uzastopne trice, a isto tako ne smijem promašiti dva puta za redom.
Nakon odrađenog posla u A-1 ligi, slijedi nešto teži izazov. Vjerojatno i najteži od kada je Plantak sjeo na klupu Zadra. Momčad s Višnjika u nedjelju gostuje u Ljubljani kod Olimpije. Iako slovenski sastav ove sezone ne igra Bog zna kako dobro, gostovanja su za Zadrane uvijek predstavljala problem.
– Na nama je da se pripremimo za tu utakmicu najbolje što možemo. U Ljubljanu imamo pravo reći da idemo po bodove. Ako budemo pravi, kao što smo bili u prošle dvije utakmice, mi to možemo dobiti. U svakom slučaju imat ćemo šanse – dodao je Jurica.