Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zadrani Plenkoviću: Nije fer što nas zaobilazite!

08.12.2016. 23:00
Zadrani Plenkoviću: Nije fer što nas zaobilazite!


Kao što je u Uredu župana izbjegao sva pitanja o Kalmeti i na njih tek uopćeno odgovarao u novinarskoj “sačekuši” u srijedu u Medulićevoj, Plenković je isto tako izbjegao konkretne odgovore na pitanja lokalnog HDZ-ovog članstva u Zadru.
Nakon sastanka s aktualnim premijerom i šefom HDZ-a u stranačkim prostorijama u Zadru, lokalni HDZ-ovci nisu skrivali nezadovoljstvo tijekom razgovora. Kako saznajemo, sve je proteklo mnogo lošije od očekivanog, s obzirom da im Plenković nije odgovorio na niti jedno postavljeno pitanje, već je na sve primjedbe i pitanja odgovorio jednoznačnim odgovorom u trajanju od – 45 minuta.
Oni koji o sastanku s članovima Županijskog odbora nisu htjeli govoriti, neslužbeno su nam ipak kazali kako su sa sastanka otišli razočarani jer su očekivali otvoreni razgovor o lošoj zastupljenosti Zadra u Vladi, te osobito činjenici da grad, koji daje najviše glasova, nije dao nijednog ministra. Neki od nazočnih Plenkovića su otvoreno pitali o marginalizaciji županijske organizacije, tražeći odgovor je li to neka jasna poruka lokalnom HDZ-u.
Plenković je u svom poduljem govoru, nakon kojega rasprave više nije bilo, izlagao uobičajenim frazama o tome kako je vodio računa da svi gradovi budu jednako zastupljeni te da je Zadar sredina za pohvalu. No, odgovor o tome zašto im nije dao niti jedno ministarsko mjesto nisu dobili – sastanak se sveo tek na njegovo kurtoazno obraćanje članstvu.
Jedina utjeha županijskom članstvu, ali i jedini konkretniji Plenkovićev odgovor sa sastanka u županijskom HDZ-u, bio je onaj koji se odnosio na imenovanja državnih tajnika. Upoznat s nezadovoljstvom članova, Plenković im je ove srijede obećao da će Zadar dobiti još jednog državnog tajnika. No HDZ-ovci ovom najavom nisu bili fascinirani jer su očekivali najmanje tri državna tajnika, nakon što su već zaobiđeni u ministarskoj križaljci. Kao što je već poznato, za državnu tajnicu u Ministarstvu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike imenovana je Marija Pletikosa, a bude li drugim tajnikom imenovan Tomislav Ćurko, ispast će da HDZ-ovci opet nisu na dobitku jer ga smatraju izopćenikom iz stranke nakon njegove kandidature za predsjednika županijskog HDZ-a.