Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Premalo raspoloženih igrača

09.01.2011. 23:00
Premalo raspoloženih igrača


Kad nema dovoljno raspoloženih igrača nije moguće očekivati nešto više protiv ovako raspoloženog protivnika – kazao je Juran


Košarkaši Borik-Puntamike vratili su se iz  daleke Baranje sa gorkim  okusom poraza, četvrtog  ove sezone. Nije to bila ona  igra koja ih je krasila u  većini dosadašnjih utakmica. Pogotovo u drugom poluvremenu koje su domaći  košarkaši iskoristili za na  kraju, visoku pobjedu od 16  poena razlike. U četiri ovosezonska poraza ovaj u Dardi se može mjeriti jedino s  onim u 4. kolu od Trogira što  je dovoljan pokazatelj koliko je neraspoloženih  igrača bilo u redovima zelenih. Složit će se s tim i  pomoćni trener Puntamičana, Ivan Juran.
– Imali smo dobar ulaz u  utakmicu, vodili cijelo vrijeme do pet poena razlike i  imali lijepu priliku da tu  prednost i povisimo. No, tada nismo iskoristili nekoliko  otvorenih šutova i Darda je  to iskoristila te se na odmor  otišlo s tek minimalnom  našom prednošću. Šteta što  nismo osigurali veću zalihu  za nastavak.
U nastavku druga priča.  Domaćin se razigrao, a vi  ste stali.
– Otvorio im se vanjski šut,  Ridl je stavio dvije trice, a mi  smo držali glavu iznad vode  do polovice treće četvrtine  kad je rezultat bio 46:46.  Nakon toga je sve išlo u  jednom pravcu. Pokušali  smo zonskim presingom vratiti se u utakmicu, no iskažnjavali su nas tricama.  Ponajviše taj njihov novi  igrač Baković, a pod košem  je bio neumoljiv Krolo koji  je skupio čak 16 skokova.  Igrači Darde su imali u tom  drugom poluvremenu čak  70 % šuta, a mi nismo nikako uspijevali pronaći  rješenje.
Izostao je učinak mnogih  igrača poput Marića, Petanija, Mikulića, Jurjevića  koji su u prijašnjim utakmicama bili glavni krojači  pobjeda.
– Mi smo imali tek dvojicu  do trojicu raspoloženih  igrača dok su ostali bili ispod  svoje razine, ali to je cijena  mladosti i neiskustva. Oscilacije su sastavni dio naše  sudbine i ne može se to  preko noći riješiti. Kod domaćih košarkaša je pak bila  situacija da su promijenili  trenera, uzeli nekoliko  igrača i puni motiva nastupili protiv nas. Kad nema  dovoljno raspoloženih  igrača nije moguće očekivati  nešto više protiv ovako raspoloženog protivnika.
Unatoč porazu još uvijek  kotirate visoko u poretku.  Na trećem ste mjestu, a ako  mislite tu ostati trebalo bi u  subotu svladati Dubravu.
– Ključ za nas je uzimati  pobjede u našoj dvorani.  Stoga nam je Dubrava veliki  izazov i morat ćemo vrlo  ozbiljno pristupiti kako pripremi tako i samoj utakmici.  U Kupu smo ih vodili 32  minute, a oni su na kraju  slavili. Zato očekujem da će  biti teško iako smo dosad  uglavnom mi dominirali u  Jazinama. Malo nam ne idu  u prilog ove nagle promjene  u rosteru, već treći put ove  sezone. Nakon Ivanova,  odustao je Dević, pa sad i  Pavić. Iako smo dobili dostojne zamjene Šarliju, Petanija i Ružića sve njih je  trebalo nanovo uklapati u  sustav što je dug proces –  zaključio je Juran.
 


Petoro za mršavih 13 poena




Tražiti i pronaći razloge poraza Puntamičana najlakše je  jednostavnim tumačenjem statističkih podataka. Osim dvojca  Škifić – Pešut koji su odigrali iznad prosjeka ostatka momčadi te  u manjoj mjeri Čakaruna, pa Ružića i Šarlije izostao je učinak vrlo  bitnih karika u Plantakovoj momčadi. Primjerice, Petar Marić za 17  minuta provedenih na parketu ostvario je učinak od tek dva poena,  Mikulić je za 23 minute imao svega četiri ubačaja dok Teo Petani  u 20 minuta nije uspio ni jedan. Također u tu kategoriju treba  svrstati Jurjevića koji je zabio pet za 17 minuta te mladog Mrkića  koji je za isti broj minuta imao dva postignuta poena. Sveukupno  pet igrača za 13 poena što na najbolji mogući način oslikava  napadačku nemoć zelenih u Baranji, posebno u drugom poluvremenu koje je debelo otišlo na stranu domaćih košarkaša.  Njihova statistika će ipak dati obrnutu sliku, a za istaknuti je  odličan šut Darde. Za dva 56%, za tricu odličnih 50% (8-16) dok  su im slobodna bacanja bila stopostotna, 25 od 25.


 


A-1 liga košarkaša


Rezultati 10. kola: VROS Darda – Borik-Puntamika 89:73, Split  – Dubrovnik 88:56, Alkar – Svjetlost 73:56, Dubrava – Kvarner  2010 91:86, Trogir – Zabok.
Redoslijed: Split 18, Alkar 17, Borik-Puntamika 16, Svjetlost, Dubrovnik 15, Kvarner 2010, Dubrava 14, Zabok, VROS Darda 13, Trogir 12
  Raspored 11. kola: Borik-Puntamika – Dubrava, Kvarner 2010 –  Alkar, VROS Darda – Split, Zabok –  Dubrava, Svjetlost – Trogir.