Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Bez kalkulacija na favorita

09.01.2012. 23:00
Bez kalkulacija na favorita


Idemo odigrati pravu mušku utakmicu bez ikakvih kalkulacija. Idemo se potući i dati naš maksimum, pa kako na kraju ispadne – kazao je Plantak


Večeras u 19 sati na šibenskom Baldekinu košarkaši Sonik-Puntamike nastavljaju svoju avanturu u A-1 ligi. Nakon polusezone i odigranih 11 kola Puntamičani su ostvarili 4 pobjede i 6 poraza što ih je svrstalo na diobu pretposljednjeg mjesta sa sinjskim Alkarom, a raspored u siječnju sve je samo ne lagan. Prva prepreka zove se Jolly JBS koji slovi u ovoj utakmici kao apsolutni favorit što zbog boljeg plasmana na ljestvici (6-4) te osjetno kvalitetnijeg rostera kojeg na raspolaganju ima Zadranin na klupi Šibenčana, Hrvoje Vlašić. Na suprotnoj strani, njegov kolega Neven Plantak imao je dosta muka kroz proteklih mjesec dana pauze od ligaških utakmica. Ozljede i bolesti ozbiljno su narušile kompaktnost njegovog sastava tako da je i večerašnje gostovanje protkano zdravstvenim problemima u svlačionici zelenih koji ne obećavaju baš najsretniji povratak u Zadar.
– Tijekom pauze imali smo velikih problema sa zdravljem kod većine igrača, pa se nije ostvario zacrtan plan o podizanju momčadi kako na energetskom tako i na taktički-tehničkim detaljima. Uz Blaževića koji je obnovio svoju ozljedu i tako izbacio sebe iz opticaja za ovu sezonu, u velike probleme sa skočnim zglobom upao je naš ponajbolji igrač u prvom dijelu, Čakarun. Pa je Ramljak pokupio virozu, a junior Segarić je ozlijedio prepone. Zato smo morali za većinu treninga angažirati dvojicu juniora s kojima smo uspijevali jedva popunjavati potreban broj za normalan rad. Očekivali smo ovih mjesec dana da ćemo uspjeti podignuti formu, no zbog svih ovih problema o tako nečemu je uistinu teško sada govoriti.
U Šibenik sigurno ne idete s izvješenom bijelom zastavom.
– Ne idemo protiv nikoga s bijelom zastavom, pa tako ni u Šibenik. Svjesni smo da je domaćin apsolutni favorit, to su pokazali i u 1. kolu kad su nas porazili u Jazinama (70:77), a realno nakon Zadra i Splita spadaju u izglednije sudionike Lige za prvaka. Međutim, idemo odigrati pravu mušku utakmicu bez ikakvih kalkulacija. Idemo se potući i dati naš maksimum, pa kako na kraju ispadne.
Šibenčani uglavnom idu na pogon Zadrana u svojem rosteru. Glavne osovine su im Mrva, Josipović, Petani uz nekoliko akvizicija koje su se pokazale za njih punim pogotkom.
– Definitivno im sve konce vuku Josipović, pa naš bivši kapetan Mrva te Amerikanac Ross koji im je razigravač i mozak momčadi dok su veliko pojačanje dobili u Hrvoju Puljku koji je lani bio najbolji igrač A-1 lige. Imaju uz sve te nabrojene još nekolicinu mladih igrača koji su sposobni ravnopravno nadoknaditi ove iskusnije te ne očekujemo nimalo lagan zadatak. Ali, kao u svaku dosad utakmicu mi idemo sa stopostotnim pristupom i bez ikakvih kalkulacija – zaključio je Plantak.