Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Raspisan natječaj za sredstva zaklade Izvorno hrvatsko

09.01.2012. 23:00
Raspisan natječaj za sredstva zaklade Izvorno hrvatsko


Natječaj je počeo 9. siječnja i traje do 27. siječnja. Prijave mogu predati članice HGK-a, a sredstva se dodjeljuju s ciljem poticanja istraživačkog rada i inovatorstva u proizvodnji novih kvalitetnih i prepoznatljivih hrvatskih proizvoda, te povećanja proizvodnje i otvaranja novih radnih mjesta
Hrvatska gospodarska komora (HGK) raspisala je natječaj za dodjelu sredstava zaklade Izvorno hrvatsko za 2012. godinu, priopćeno je danas iz HGK.
Natječaj je počeo 9. siječnja i traje do 27. siječnja. Prijave mogu predati članice HGK-a, a sredstva se dodjeljuju s ciljem poticanja istraživačkog rada i inovatorstva u proizvodnji novih kvalitetnih i prepoznatljivih hrvatskih proizvoda, te povećanja proizvodnje i otvaranja novih radnih mjesta.
Fond zaklade Izvorno hrvatsko za 2012. godinu iznosi 150.000 kuna. Sredstva se dodjeljuju jednokratno, najviše do 50.000 kuna po projektu.
Detaljnije informacije o natječaju mogu se naći na internetskim stranicama HGK-a gdje će biti objavljena i obavijest o dodjeli sredstava najkasnije u roku od 30 dana nakon isteka roka za podnošenje zahtjeva.
Zakladu Izvorno hrvatsko HGK je osnovala 1997. godine, s ciljem jačanja svijesti o potrebi i sposobnosti stvaranja vlastitih proizvoda utemeljenih na vlastitom znanju i tradiciji, poticanja proizvodnje i promocije takvih proizvoda te otvaranja novih radnih mjesta.
Početna sredstva za rad osigurala je Komora, a zaklada se kontinuirano financira iz sredstava prikupljenih provedbom vizualnog označavanja kvalitetnih hrvatskih proizvoda znakovima “Hrvatska kvaliteta” i “Izvorno hrvatsko”.
Po podacima HGK-a, do sada je putem zaklade dodijeljeno više od 1,9 milijuna kuna za potporu raznim projektima.