Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Silovatelj i bludnik robijat će tri godine i pet mjeseci

09.01.2012. 23:00
Silovatelj i bludnik robijat će tri godine i pet mjeseci


Vrhovni sud RH u cijelosti je potvrdio presudu u trajanju od tri godine i pet mjeseci zatvora koja je 32-godišnjem državljaninu BiH zbog bludnih radnji i silovanja maloljetne duševno bolesne poznanice, izrečena lani na Županijskom sudu u Zadru


Državljanin BiH (32), s prebivalištem u Poljicima kraj Zadra, izdržavat će zatvorsku kaznu u trajanju od tri godine i pet mjeseci jer mu je Vrhovni sud RH pravomoćno potvrdio presudu izrečenu prošle godine na Županijskom sudu u Zadru.
Muškarcu se iza zatvorenih vrata sudnice pred sutkinjom Dijanom Grancarić sudilo zbog bludnih radnji i silovanja mentalno bolesne maloljetne poznanice, također državljanke BiH.
Sutkinja Grancarić, 32-godišnjaka je zbog bludnih radnji osudila na šest mjeseci, a zbog silovanja na tri godine i tri mjeseca zatvora što je na koncu objedinjeno u jedinstvenu nepravomoćnu presudu u trajanju od tri godine i pet mjeseci zatvora.
Po navodima optužnice muškarac je kazneno djelo bludnih radnji počinio 27. ožujka 2009. godine na području Zadra nakon što je maloljetnu poznanicu, tada učenicu drugog razreda jedne zadarske škole, dočekao nedaleko od škole i namamio u svoj automobil pod izlikom da će ju odvesti na kavu. Umjesto na kavu, odveo ju je na skrovito mjesto i protivno njezinoj volji, započeo ljubiti, grliti i dirati po tijelu te joj je spustio hlače, no odustao je nakon što mu je djevojka rekla da ima mjesečnicu. Svoj naum 32-godišnjak je ostvario šest dana kasnije, odnosno 2. travnja. Ponovno je djevojku dočekao pred školom i uvjerljivom pričom da će ju odvesti na kavu namamio u automobil. Kada je pristala, odvezao ju je u šumu na predjelu Kožina gdje je spustio sjedala automobila, fizički svladao njezin otpor i brutalno ju silovao.