Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Daleko je Poreč

09.02.2011. 23:00
Daleko je Poreč


Iako se proteklih godina u Mocirama provlači teza kako Premijer liga nije tako daleko, a klubovi od sredine do dna ljestvice nisu prevelik zalogaj momčadima iz ranga ispod, rukometaši Poreča sinoć su u Mocirama demantirali sve njene zagovornike. U susretu osmine finala Kupa istarski je predstavnik s 31:25 bez većih problema zaustavio zadarskog prvoligaša. Rasterećen zabludama Zadar se sada može okrenuti njemu puno važnijem natjecanju – Prvoj HRL u kojoj ga od subote čeka teška borba za ostanak.
U uvodnim minutama Perinović je na teren poslao: Cotu na vratima, Humbolta i Merhara na krilima, Suraća na crti, te Pešu, Jeraka i Brkljaču na vanjskim pozicijama. Spomenuta će se postava na startu dosta mučiti s 3-2-1 zonom Istrana, međutim, nakon uvodnog ispitivanja snaga, „plavi” su otpustili kočnice, a prvo vodstvo upisali u 7. minuti. Za 3:2 zabio je Humbolt. Izmamivši pljesak slabo ispunjenih tribina, svojim drugim atraktivnim pogotkom mladi je Merhar Zadrane ubrzo odveo na plus dva (u 9.), no domaći je nisu dugo zadržali. Poreč je ekspresno izjednačio, dok je prednost vratio golom Galijota u 12..
U sljedećih šest minuta igralo se u ritmu gol za gol: na svaku dobru reakciju Zadra, Poreč je vraćao istom mjerom. Od 19. pak, gosti prebacuju u višu brzinu te iz akcije u akciju lakoćom pronalaze put kroz zadarsku 6-0. Semafor je tako u 22. pokazao 9:12, a tri minute poslije  i (do tada) najvećih 10:15. Nerealizirane (polu)prilike i sve propusnija defanzivna formacija „plavih”, Perinovića su u završnici prvog dijela (25.) prisilile da pozove predah. On, međutim, nije donio željeni učinak.
Galijot i društvo do odlaska na veliki odmor još su povećali rezultatsku zalihu (10:16), dok su domaći igrači i dalje teško izlazili na kraj s čvrstom obranom Poreča, odnosno raspoloženim (razbranjenim) vratarom Sladoljevim. Perinović je koristio rotacije Merhar-Lukežić na lijevom krilu, Cota – Bobanović na vratima, priliku je na lijevom vanjskom dobio i Mijolović, međutim, idealnih sedam od sredine prvog poluvremena nije mogao pronaći.
Gostujući se žrvanj primirio početkom nastavka, Zadar je održavao minus od pet ili šest pogodaka, no kratkotrajno. U minutu i pol sastav iz Premijer lige radi 3-0 seriju, a pogoci Thossa, Tarabochie i Mataije odvode ga do devet golova viška (13:22 u 39.). Odlučni barem ublažiti poraz, Zadrani su potom „stisli” u obrani i uspjeli neutralizirati nekoliko sljedećih naleta Istrana. Angažiraniji pristup i bolji postotak šuta u 45. su im priskrbili povratak na pet golova zaostatka. Zabio je Surać, razbudivši već odavno uspavane tribine, no razloga za pretjerano uzbuđenje nije bilo. Razvidno je, naime, bilo da je Poreč usporio, a ne da je Zadar odjednom pronašao čarobnu formulu. U posljednjih 15-ak minuta jedino se preostalo pitanje odnosilo na gol razliku. Ona je u 50. bila 18:26, u 55. 21:28, a konačna 25:31.


 ZADAR – POREČ 25:31 (10:16)


ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 70. Suci: Ivica Glavinić i Mile Veraja (oba Metković).
ZADAR: Bobanović, Klasanović, Lukežić, Jerak 4 (1), Šeremet, Šimičević, Čirjak, Peša 2, Mijolović 4, Brkljača 3, Cota, Humbolt 2, Merhar 3, Surać 7. Trener: Romano Perinović.
POREČ: Tarabochia 9, Mataija 8 (1), Galijot 3, Perhat 1, Čorić, Šimičić, Sladoljev, Grgić, Gudić 2, Rađaković 5 (2), Thoss 3, Topić. Trener: Vladimir Brčić.
Sedmerci: Zadar 1(4); Poreč 4(5).
Isključenja: Zadar 6 minuta; Poreč 10 minuta.