Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ivan Pikunić ovog vikenda trči 150 kilometara za Hajduk

09.02.2011. 23:00
Ivan Pikunić ovog vikenda trči 150 kilometara za Hajduk


Ovog petka s početkom u 11 sati na rivi u Sv. Filip i Jakovu na rasporedu je kulturno-umjetnički program s kojim se otvara ultramaraton “150 kilometara za 100 godina”.  Dvadesettrogodišnji Filipjanac Ivan Pikunić će u čast proslave 100 godina postojanja Hajduka trčati od rodnog Sv. Filipa i Jakova do splitskog stadiona na Poljudu.
– Start je zakazan u 11 sati i 33 minute, s rive u Sv. Filipu i Jakovu, a na poljudsku ljepoticu planiram utrčati u nedjelju 13. veljače točno u 14.45 minuta, i to nakon prigodnog Stipe Pletikose i Nike Kranjčara, najavljuje Pikunić koji ne sumnja u svoj uspjeh.
 U kulturno-umjetničkom programu na filipjanskoj rivi nastupit će klapa Cantus a uz općinsko črelništvo, učenike osnovne škole, djecu iz dječjeg vrtića nazočit će predstavnici splitskog Hajduka i brojna Torcida te žitelji Sv. Filip i Jakova i okolnih naselja. Program će voditi atletičar Stipe Vukas.
– Prvog dana trčim prvih 45 kilometara do Šibenika. Zajedno s ekipom bit ću smješten u hotelu “Panorama” na Šibenskom mostu. Drugog dana pretrčat ću čak 65 kilometara, od Šibenika i Trogira gdje ćemo odsjesti u “Medeni”. Trećeg dana, na sam dan proslave trčat ću preostalih 30 kilometara, od Trogira do stadiona Poljud gdje ću točno u 14.45 sati i otrčati počasni krug, priča Ivan.
 Početak programa na Poljudu započinje u 14.30 sati, a slavljenička utakmica s praškom Slavijom, češkim klubom iz grada u kojem je 1911. godine i osnovan Hajduk, na rasporedu je točno u 15.15 sati. Veliki vatromet na splitskoj rivu uz nastup renomiranih pjevača bit će u znakovitih 19.11 sati.
– Na Poljudu se očekuje brojni moji prijatelji Torcidaši. Samo iz mog Filipjakova organizirano u Split putuju dva atobusa dok će se s onim u vlastitoj režiji ta brojka popeti i na više od 300 Filipjanaca, ponosno će Pikunić.
Glavni organizatori ultramaratona su filipjanski AK “Rogovo” i filipjanska Torcida. A pored zlatnih sponzora – Ilirije d.d. Biograd na Moru, Udruge Napredak, U.O. Plaža i Općine Sv. Filip i Jakov tu su i drugi brojni sponzori.
– Sigurno ne nedostaje motivacije da otrčim ultramaraton za svoj voljeni klub. Zahvaljujem svim sponzorima i organizatoru, poručio je Ivan Pikunić.