Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Uskoro otvaranje ribolovne sezone

09.02.2011. 23:00
Uskoro otvaranje ribolovne sezone


Ribolovna sezona otvara se 1. ožujka i u tom mjesecu imat ćemo dvije radne akcije na uređenju ribarske kućice. Travanj će biti pun događanja od kojih valja izdvojiti 11. kup Općine Gračac na kojem je ove godine planiran dolazak više od stotinu natjecatelja iz cijele Hrvatske i susjednih država, kaže Tulumović


Protekloga vikenda u Gračacu je održana Skupština Športsko ribolovne udruge “Pastrva” Gračac koja okuplja sedamdesetak članova.
Prihvaćeno je izvješće o radu i financiranju koje je podnio predsjednik Željko Tulumović te plan rada i proračun za 2011. godinu.
– Ribolovna sezona otvara se 1. ožujka i u tom mjesecu imat ćemo dvije radne akcije na uređenju ribarske kućice. Travanj će biti pun događanja od kojih valja izdvojiti 11. kup Općine Gračac na kojem je ove godine planiran dolazak više od stotinu natjecatelja iz cijele Hrvatske i susjednih država. Dogovorili smo i roštilj kup 30. travnja, a s obzirom na to da se održava i Enduro kup Hrvatske, na Štikadi je planiran dolazak 1.500 motorista, kaže Tulumović, navodeći samo neka događanja koja će uz redovna ribolovna natjecanja biti organizirana na jezeru Štikada.
Na jezeru Štikada ribolovna sezona traje do 1. listopada, s obzirom na to da je Park prirode Južni Velebit registrirao samo salmonidne vrsta ribe. Ove godine ŠRU “Pastrva” uputit će zahtjev da se sezona produži jer u jezeru se love i šaran, babuška, klen i grgeč. Riješen je i status ogranka u Srbu s dvadesetak članova kojima je omogućeno da osnuju i registriraju samostalnu udrugu te da uz pomoć do sada matične ribolovne udruge, Ribolovnog saveza Ličko – senjske županije i struke koja se bavi izradom gospodarske osnove još ove godine nakon natječaja resornog ministarstva krenu u realizaciju ovog važnog dokumenta.
Na Skupštini su predsjednik i tajnik Županijskog saveza Željko Mataija i Milan Devčić za doprinos u radu udruge i Saveza uručili brončane značke Hrvatskog ribolovnog saveza Josipu Frčeku, Antonu Kupčaku, Gojku Rađenoviću, Goranu Bertolu i Željku Tulumoviću.